Βερολίνο: Μην συνδέετε την αξιολόγηση με τη Σύνοδο της Ρώμης

Μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να μην χρησιμοποιήσει τη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης ως όχημα για να πιέσει σε πολιτικό επίπεδο για την αξιολόγηση, έστειλε η Γερμανία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ τόνισε πως το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας και η Σύνοδος της Ρώμης δεν είναι πρέπει να συνδέονται, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Το μήνυμα του Βερολίνου έρχεται στον απόηχο της απόφασης της Αθήνας να καταθέσει ενστάσεις για το ανακοινωθέν της Συνόδου με αιχμή τα εργασιακά, ζητώντας αναφορές στην κοινωνική αλληλεγγύη.

Τα εργασιακά είναι ένα από τα σημεία διαφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους θεσμούς, και βρίσκονται επί τάπητος στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

Η ελληνική πλευρά επιδιώκει επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει ότι δεν πρέπει να αντιστραφούν παλαιότερες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, στις Βρυξέλλες διαμορφώνεται κλίμα κατανόησης και αμοιβαίας προσέγγισης μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των επικεφαλής των θεσμών.




Πηγή: skai.gr