ΝΔ για Βατοπέδι: Απόφαση που δικαίωσε τον Καραμανλή και το κόμμα

Την ικανοποίησή της για την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Βατοπεδίου εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση του Βατοπεδίου δικαιώνει την Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία, που αβάσιμα κατηγορήθηκαν και άδικα συκοφαντήθηκαν. Εκθέτει, ταυτόχρονα, όσους επιχείρησαν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή με άθλια κατασκευάσματα» επισημαίνει το κόμμα.

Για αθλιότητα και σκευωρία, το μέγεθος της οποίας αποκαλύφθηκε, κάνει λόγο από την πλευρά του ο Κώστας Καραμανλής.  «Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν (…) Έστω και αργά, το φώς στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι» δηλώνει μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ.

Ας σημειωθεί ότι στην υπόθεση Βατοπεδίου κρίθηκαν αθώοι όλοι οι εμπλεκόμενοι, μεταξύ των οποίων και ο ηγούμενος της Μονής Εφραίμ αλλά και ο μοναχός Αρσένιος, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ως ηθικοί αυτουργοί σε πράξεις και παραλείψεις εκπροσώπων κρατικών φορέων σε σχέση με τις ανταλλαγές ακινήτων του δημοσίου με εκτάσεις της Λίμνης Βιστωνίδας και παραλίμνιες εκτάσεις.

Η υπόθεση Βατοπεδίου απασχόλησε τη Βουλή με τη συγκρότηση αρμόδιας επιτροπής (προανακριτικής) σε ό,τι είχε να κάνει με τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων, υπουργών της τότε κυβέρνησης του κ. Καραμανλή.

«Η σημερινή απόφαση έκλεισε περίτρανα μια αθλία μεθόδευση. Αυτό που έγινε σήμερα κλείνει μια πληγή για τον τόπο» δήλωσε στον ΣΚΑΪ για την απόφαση της Δικαιοσύνης ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή Θόδωρος Ρουσόπουλος. Ο κ. Ρουσόπουλος έκανε λόγο για «ψέματα, αθλιότητες και συκοφαντίες». Λίγο αργότερα, συναντήθηκε με τον κ. Καραμανλή.

Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια ο ηγούμενος Εφραίμ δήλωσε: «ευχαριατούμε το Θεό και την Παναγία για την αισία έκβαση της υποθέσεως και όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν, την Εκκλησία και τους νομικούς μας συμβούλους. Τους ευχαριστούμε και δοξολογούμε το Θεό».

H απόφανση της Δικαιοσύνης προκάλεσε και την αντίδραση του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου. 
Πηγή: skai.gr