Κλείσιμο

Τζιτζικώστας: Νομοθετικό έκτρωμα οι προτάσεις της κυβέρνησης για τον «Καλλικράτη»

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, χαρακτήρισε «νομοθετικό έκτρωμα» τις προτάσεις της κυβέρνησης για την αυτοδιοίκηση και την αναμόρφωση του «Καλλικράτη». 

Μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, εξέφρασε προβληματισμό καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση «πριν οι αντιδράσεις κορυφωθούν σε όλη την Ελλάδα, να ξανασκεφθεί σοβαρά αυτό το τερατούργημα που επιχειρεί να εφαρμόσει σε όλη την αυτοδιοίκηση».

«Η εφαρμογή ως εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής συνιστά την καταστροφή της αυτοδιοίκησης», είπε ο κ. Τζιτζικώστας προσθέτοντας ότι δεν θα εξυπηρετήσει το συμφέρον των πολιτών, αλλά «ενδεχομένως τα συμφέροντα ενός κόμματος που βρίσκεται σήμερα στην κυβέρνηση, και καταρρέει και φεύγοντας θέλει να ρημάξει ότι θεσμό έχει μείνει όρθιος». Έθεσε ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτυγχάνεται η συνεργασία μεταξύ παρατάξεων και εξήγησε ότι οι πολίτες θα βρεθούν ξαφνικά σε ένα καθεστώς δυσλειτουργίας ή μη λειτουργίας των δήμων και των Περιφερειών.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια αποσύνδεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις ευρωεκλογές με σκοπό να γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2018, σε μερικούς μήνες από σήμερα, τη στιγμή που οι δημοτικές και οι περιφερειακές αρχές που εκλέχτηκαν τον Μάιο του 2014 και άρχισαν να λειτουργούν 1η Σεπτεμβρίου του 2014 έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν το έργο τους με βάση τον ορίζοντα για τον οποίο έχουν εκλεγεί.
Πηγή: skai.gr