Δραγασάκης: Η συμφωνία θα κλείσει μέσα από αμοιβαίους συμβιβασμούς

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, τόνισε ότι «η ελληνική πλευρά κάνει ό,τι της αναλογεί» και πως «είναι ώρα το ίδιο να κάνουν και οι εταίροι», καλώντας παράλληλα τη Γερμανία και το ΔΝΤ να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι η συμφωνία θα κλείσει μέσα από συμβιβασμούς, «αμοιβαίους όμως, όχι μόνο της μίας πλευράς», και απέδωσε τις καθυστερήσεις «αποκλειστικά και μόνο σε αποκλίνουσες και αντιφατικές επιδιώξεις μεταξύ των δανειστών».

«Η συμφωνία μπορεί και πρέπει να κλείσει. Ικανοποιώντας όμως το συμφωνημένο απ' όλους στόχο για το τέλος του προγράμματος το 2018», συνέχισε ο ίδιος. Πρόσθεσε ότι τη συμφωνία «θα την ψηφίσουν οι 153 βουλευτές της πλειοψηφίας», συμπληρώνοντας ότι «σε αυτήν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στηρίζεται αυτή η κυβέρνηση».

Ο κ. Δραγασάκης πρόσθεσε ότι η απόφαση για συνέχιση και εντατικοποίηση των διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες μπορεί να συμβάλει στη διενέργεια των βημάτων που απομένουν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Η κυβέρνηση έχει αποκλειστικό στόχο «το τέλος του προγράμματος και της επιτροπείας το 2018», είπε, ενώ κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι «κάνει μόνο αντικυβερνητική προπαγάνδα».

«Είναι δυνατόν από κάποιους δανειστές να μας ζητείται στα εργασιακά υποχώρηση από το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο; Είναι δυνατόν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που υπονόμευσαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και μείωσαν τον κατώτατο μισθό να μας “κουνούν το δάχτυλο”», διερωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Δραγασήακς τόνισε για τις συλλογικές συμβάσεις, ότι δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την Ευρώπη, ενώ πρόσθεσε ότι «ίσως κάποιοι χρησιμοποιούν το ΔΝΤ ως "δούρειο ίππο" για ανατροπή μέρους των κοινωνικών κεκτημένων στην Ευρώπη».

Πηγή: skai.gr