Στο «κάδρο» από ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ η Αχτσιόγλου για συντάξεις, εισφορές & ΕΦΚΑ

Πρωτοφανή «ανικανότητα και προχειρότητα» στη διαχείριση της κοινωνικής ασφάλισης καταλογίζουν στην κυβέρνηση 22 βουλευτές, προκαλώντας μέσω επίκαιρης επερώτησης την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου να δώσει εξηγήσεις εφ’ όλης της ύλης.

Στην επερώτηση την οποία υπογράφουν σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης, Κατερίνα Μάρκου, Γιώργος Καρράς και Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, κάνουν λόγο για πρωτοφανείς καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων, αλαλούμ με τις εισφορές και τα μπλοκάκια, καθώς και διοικητικό χάος στον ΕΦΚΑ.

Οι επερωτώντες βουλευτές επιτίθενται στην κυβέρνηση και την κ. Αχτσιόγλου για τον τρόπο που χειρίστηκαν τον συντελεστή υπολογισμού των νέων συντάξεων, χαρακτηρίζοντάς τον «απαράδεκτο», ενώ βάζουν στο «κάδρο» και τις περικοπές του ΕΚΑΣ και συντάξεων.

Μιλούν παράλληλα για χάος στις υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης και ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, ενώ αναφερόμενοι στο «αλαλούμ» με τα μπλοκάκια, σημειώνουν ότι οι κυβερνητικές ρυθμίσεις «οδηγούν σε ομηρία τους ασφαλισμένους από τους εργοδότες τους, σε αύξηση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας και τελικά σε απολύσεις και κλείσιμο δραστηριοτήτων και απώλεια πόρων για το Δημόσιο».

Το ενδιαφέρον των επερωτώντων βουλευτών εστιάζεται σε μεγάλο βαθμό στον ΕΦΚΑ, τον οποίο χαρακτηρίζουν «φορέα μαμούθ». Τονίζουν ότι ακόμη δεν λειτουργεί ουσιαστικά και περιγράφουν μία κατάσταση απόλυτου «μπάχαλου».

Καταλογίζουν ταυτόχρονα στην κυβέρνηση ότι τον χρησιμοποιεί προκειμένου να «εξυπηρετήσει την κομματική της πελατεία και ‘τα δικά της παιδιά’, χωρίς διαφανείς, αξιοκρατικές διαδικασίες».

«Οι μεγαλοστομίες κατά την ψήφιση του νόμου των κ.κ. Κατρούγκαλου και Πετρόπουλου περί απλοποίησης διαδικασιών, καλύτερης οργάνωσης και ενίσχυσης της κοινωνικής ασφάλισης θα ακούγονταν σήμερα αστείες, αν η όλη κατάσταση δεν ήταν τραγική», σχολιάζουν δηκτικά οι 22 βουλευτές.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι υπογραφές των τεσσάρων ανεξάρτητων βουλευτών σε επερώτηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προκάλεσε σχόλια στους διαδρόμους της Βουλής, δεδομένων και των πληροφοριών που τους ήθελαν να φλερτάρουν με το κόμμα.

Οι φήμες περί επικείμενου «γάμου» αναθερμάνθηκαν άμεσα και γι’ αυτό ίσως ο ένας εκ των τεσσάρων και συγκεκριμένα ο Χάρης Θεοχάρης διευκρίνιζε ότι το ενδιαφέρον του για το ασφαλιστικό είναι πραγματικό και δεν συνδέεται με κανένα πολιτικό «φλερτ».
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά