Κλείσιμο

Απέσυρε ο Μουζάλας την τροπολογία για το διορισμό διευθυντή από τον ίδιο

Στην απόσυρση των ρυθμίσεων της τροπολογίας, που έδιναν στον εαυτό του την αρμοδιότητα διορισμού στη θέση του Διοικητικού Διευθυντή των Επιτροπών Προσφύγων, «αρπάζοντάς» τη από Τριμελή Επιτροπή που προβλεπόταν ότι θα την εγκρίνει κατόπιν διενέργειας δημόσιας πρόκλησης, προχώρησε ο Γιάννης Μουζάλας μετά τις αιχμές της αντιπολίτευσης περί επιχείρησης τακτοποίησης «ημετέρων».

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανακοίνωσε από τη Βουλή την απόσυρση των σχετικών διατάξεων, ομολογώντας πως ορισμένες από τις κριτικές που ακούστηκαν είχαν μία λογική και εκφράζοντας την πρόθεσή του να επανεξετάσει τη ρύθμιση, ώστε να την επανακαταθέσει τροποποιημένη με στόχο να μην «αντέχει στις επικρίσεις» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Άκουσα προσεκτικά κρίσεις κι επικρίσεις. Το αποσύρω και θα το ξαναδούμε. Πάντως ο τρόπος που διορίζεται είναι όπως όλοι οι διοικητικοί διευθυντές. Μπορεί να ξανάρθει ίδιο, αλλά άκουσα κριτικές που είναι λογικές κάπου και θα το ξανακοιτάξω μήπως μπορεί να αλλάξει για να μην αντέχει σε τέτοιες επικρίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τις παραγράφους 1 και 4 της τροπολογίας του Υπουργού, η οποία προέβλεπε το διορισμό στην εν λόγω θέση από τον ίδιο τον Γιάννη Μουζάλα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη κάποιας Επιτροπής, καταργώντας ουσιαστικό το νόμο που όριζε ότι θα πληρωνόταν κατόπιν της σύμφωνης γνώμης επιτροπής που θα αποτελείτο από α) έναν βοηθό Συνήγορο του Πολίτη και τον αναπληρωτή του ως Πρόεδρο, β) από έναν σύμβουλο του ΑΣΕΠ και τον αναπληρωτή του ως μέλος και γ) από ένα μέλος του Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού ΑΕΙ νομικών, πολιτικών επιστημών της χώρας ως μέλος και τον αναπληρωτή του με όμοια προσόντα, που υποδεινύονται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά