Πολιτική διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση με τις ευλογίες του... Πάπα

Για «πολιτική διαπραγμάτευση σε ανώτατο επίπεδο» ετοιμάζονται στην κυβέρνηση για το κλείσιμο της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό ενόψει και της επετειακής Συνόδου Κορυφής της Ρώμης στις 25 Μαρτίου για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της ΕΟΚ στην οποία θα παραστεί ο πρωθυπουργός.

Αλέξης Τσίπρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος καλούνται να επωμιστούν μεγάλο μέρος της διαπραγμάτευσης αυτής, ενώ ο κ. Τσίπρας φαίνεται πως θα έχει και τη «βοήθεια του Θεού», καθώς θα προηγηθεί συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό την άλλη Παρασκευή 24 Μαρτίου όπου ο προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας έχει καλέσει τους ευρωπαίους ηγέτες. O πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει το ζήτημα της αξιολόγησης στο περιθώριο της Συνόδου.

Κυβερνητικά στελέχη αναγνώριζαν πάντως ότι ακόμα και με τις ευλογίες του… Πάπα το θέμα των εργασιακών είναι δύσκολο να λυθεί σε τεχνικό επίπεδο, και η Ρώμη είναι μια καλή ευκαιρία για να συζητηθεί πολιτικά και το θέμα – αιχμή της ελληνικής πλευράς, δηλαδή η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Στόχος επίσης είναι η πραγματοποίηση μεγάλης τηλεδιάσκεψης με τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών πριν το Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε συναντηθεί με τον ποντίφικα όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ στην Αθήνα δεν ξεχνούν τα «θερμά» λόγια με τα οποία έχει μιλήσει για την Ελλάδα στο προσφυγικό και κατά την ιστορική επίσκεψή του στη Λέσβο.
Πηγή: skai.gr