Αντιδράσεις για τον διπλασιασμό των αποδοχών του ΟΔΔΗΧ-Aπάντηση Παπανάτσιου

Αντιδράσεις στην αντιπολίτευση προκάλεσε κυβερνητική ρύθμιση με την οποία διπλασιάζονται οι αποδοχές στελεχών του ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους) στη σκιά ανάλογων υποθέσεων σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΣΦΑ, με την Κατερίνα Παπανάτσιου να απαντά στις βολές βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο διπλασιασμό των αμοιβών του γενικού διευθυντή και του αναπληρωτή γενικού διευθυντή του ΟΔΔΗΧ ο βουλευτής Επικρατείας Θεόδωρος Φορτσάκης σχολίασε πως «αυτός ο διπλασιασμός αυτή την ώρα φαντάζει προκλητικός σε εκείνους που δεν μπορούν να κλείσουν το μήνα τους και θα ήταν καλό αν την έχουμε σκεφτεί περισσότερο».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Αμυράς κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει την επίμαχη ρύθμιση, αναφέροντας ότι βεβαίως πρέπει να καταλαμβάνονται από άτομα με υψηλά προσόντα οι θέσεις αυτές, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η αύξηση των αποδοχών γίνεται κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας. «Εμείς θα θέλαμε να αποσύρετε τη ρύθμιση γιατί τελευταία μας απασχολούν πολλά θέματα σχετικά με αμοιβές και χρυσά εφάπαξ κάποιων» τόνισε ο κ. Αμυράς.

Απαντώντας, η υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι αποκαθίσταται ώς ένα βαθμό η αμοιβή γενικού διευθυντή, ενώ η αύξηση στοχεύει στη διατήρηση ή την προσέλκυση ικανών στελεχών σε ένα οργανισμό υψηλής εξειδίκευσης όπως ο ΟΔΔΗΧ.

Πηγή: skai.gr