H ΝΔ ζητά την επίσημη θέση της κυβέρνησης για CETA και φέτα

Μύδρους κατά της κυβέρνησης και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στον απόηχο της συμφωνίας Ε.Ε- Καναδά για τη φέτα, εξαπολύουν 44 βουλευτές της ΝΔ, καλώντας την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει δημοσίως την επίσημη θέση της για την περίφημη CETA.

Με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Οικονομίας, Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή και οι αναπληρωτές Γιώργος Στύλιος και Γιάννης Αντωνιάδης, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «σαν άλλος Ιανός, εμφανίζεται με δύο πρόσωπα» καταδεικνύοντας όπως υπογραμμίζουν ότι «μόνιμη πρακτική της είναι η πολιτική της απάτης και της εξαπάτησης των Ελλήνων».

Σε δήλωσή τους οι τρεις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση που είχε την πλήρη ευθύνη της διαπραγμάτευσης, υπερψήφισε τη Συμφωνία Ε.Ε. – Καναδά (CETA) σε όλα τα Συμβούλια Υπουργών, χωρίς καμία επιφύλαξη. Προσθέτουν, δε, ότι οι Υπουργοί της υπερθεμάτιζαν και καλούσαν τους Έλληνες ευρωβουλευτές να την ψηφίσουν, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός την υποστήριξε με την υπογραφή του στη Σύνοδο Κορυφής, στις 30 Οκτωβρίου 2016.

«Παρόλα αυτά, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν τη συμφωνία και, έκτοτε, η Κυβέρνηση, σαν άλλος Ιανός, εμφανίζεται με δύο πρόσωπα», καταλήγουν, καλώντας την κυβέρνηση να παράσχει τις απαραίτητες εξηγήσεις.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά