Το μετέωρο βήμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην κυβέρνηση

«Μετέωρο» παραμένει το επόμενο βήμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο κυβερνητικό σχήμα, όπως παραδέχθηκε κορυφαίο στέλεχος της ομάδας των 53, άτυπος επικεφαλής της οποίας είναι ο υπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το  στέλεχος των 53 αναγνώρισε ότι όντως υπήρξε δυσαρέσκεια του υπουργού μετά το Eurogroup, καθώς «η τακτική υψηλών τόνων που ακολούθησε το Μαξίμου δεν βοήθησε ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό».

Το στέλεχος των 53 ευελπιστεί πάντως ότι θα αλλάξει το κλίμα. «Το απεύχομαι να φύγει» δήλωνε χαρακτηριστικά, μεταφέρονται στον σταθμό μας ένα διάλογο που είχε με τον κ. Τσακαλώτο. Όπως ανέφερε, τού είπε ότι «πρέπει να το πάει μέχρι το τέλος του προγράμματος», δηλαδή τουλάχιστον έως τον Αύγουστο του 2018

Σε κυβερνητικά στελέχη υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι τη συμβίωση των δυο πλευρών δένει αυτή τη στιγμή η διαπραγμάτευση, επομένως «θα πάνε μέχρι το τέλος». Κυβερνητικό στέλεχος εντούτοις εκτιμούσε ότι ενδεχομένως οι δρόμοι Τσίπρα - Τσακαλώτου να χωρίσουν από τη στιγμή που θα λήξει αυτός ο κύκλος της αξιολόγησης.

Πάντως, την Τετάρτη το βράδυ, έκλεισε η συμφωνία με τους θεσμούς για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, όπως δήλωσε στέλεχος που μετέχει στη διαπραγμάτευση.
Πηγή: skai.gr