Κλείσιμο

Μανιάτης για μπόνους ΔΕΣΦΑ: Νεοφιλελεύθερη αρπακτικότητα παλαιοκομμουνιστών

Για «παλαιοκομμουνιστικού τύπου φανατισμό του 2017» κατηγόρησε ο Γιάννης Μανιάτης ορισμένα στελέχη που έχουν διοριστεί από την κυβέρνηση σε ενεργειακές εταιρείες.  «Υπερασπίζονται με νεοφιλελεύθερη αρπακτικότητα τη δική τους θέση» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της εθνικής αντιπροσωπείας.

Όσον αφορά τη ΔΕΗ, ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι «βρίσκεται μπροστά σε τεράστιο πρόβλημα με 3 δισεκ. ευρώ ανείσπρακτων οφειλών, ενώ τοποθετήθηκε υπέρ της μικρής ΔΕΗ. «Το 17% της ΔΕΗ που είναι στο ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει;» διερωτήθηκε.

«Το 2015 με βάση τα αποτελέσματα του 2016 είναι αλήθεια ότι η ΔΕΗ κέρδισε περίπου 400 εκ. ευρώ λόγω των χαμηλών τιμών. Αυτή η εκπληκτική τύχη βοήθησε στο να σταθεί όρθια η εταιρεία» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Ενέργειας.

Κάλυψη στον τέως πρόεδρο της ΔΕΣΦΑ, Σωτήρη Νίκα, παρέσχε νωρίτερα ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, αναφορικά με την προαγωγή που πήρε λίγο πριν τη συνταξιοδότησή του, ενώ παρέπεμψε στο μέλλον τις απαντήσεις ως προς το ποσό που τη συνόδευσε και σύμφωνα με την καταγγελία του «γαλάζιου» βουλευτή, Κώστα Σκρέκα, ανέρχεται στις 100.000 ευρώ με αποτέλεσμα το εφάπαξ του να καταστεί «χρυσό» φτάνοντας τις 285.000 ευρώ.

Ο κ. Σταθάκης πάντως διαχώρισε τη συγκεκριμένη περίπτωση από την προκλητική υπόθεση του ΑΔΜΗΕ, που είχε δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την απόφαση της Διοίκησης να δώσει αύξηση στον εαυτό της.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά