Χατζηδάκης: Η πραγματικότητα εκδικείται τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η πραγματικότητα εκδικείται τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας , Κωστής Χατζηδάκης, σχολιάζοντας την εικόνα με τους διαδηλωτές έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση πληρώνει το τίμημα «της αερολογίας και του λαϊκισμού» της. ,

Ο κ. Χατζηδάκης προειδοποίησε πως η αβεβαιότητα παρατείνεται, κάνοντας λόγο για «αξιολόγηση – μπάλωμα», με τη συζήτηση για αρκετές παραμέτρους να μετατίθενται για αργότερα, με αποτέλεσμα να μην αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη. Ο ίδιος προειδοποίησε για κλίμα «αβάσταχτης ελαφρότητας στην χώρα (...) όταν τελειώσει το τρίτο μνημόνιο, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά να παρακαλούμε για τέταρτο και να μην μας το δίνουν», είπε.

«Τους τελευταίους μήνες τι κερδίσαμε;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας: εκροή καταθέσεων, επιστροφή στην ύφεση, αύξηση των κόκκινων δανείων αλλά και των επιτοκίων δανεισμού του Δημοσίου.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η Νέα Δημοκρατία θα κινηθεί συντεταγμένα και δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα: «Δεν γίνεται να ψηφίσουμε και τις καινούργιες περικοπές συντάξεων και αφορολογήτου – η ψήφος μας είναι πολιτική δεν θέλουμε να ξεπλύνουμε τις ευθύνες τους », πρόσθεσε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για εκτροχιασμό της οικονομίας.

Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να κατηγορηθεί για πνεύμα υπονόμευσης αφού και το 2015 ψήφισε το τρίτο μνημόνιο, και κυβέρνηση συνεργασίας είχε προτείνει, δια στόματος Μεϊμαράκη, τον Σεπτέμβριο του 2015 και είχε δώσει την συγκατάθεσή της για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Όμως τα νέα μέτρα, δεν πρόκειται να ψηφιστούν από την αξιωματική αντιπολίτευση, διεμήνυσε ο κ. Χατζηδάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για κίβδηλη φιλευσπλαχνία μέσω της ρητορείας περί αντισταθμιστικών μέτρων .

«Εμείς θέλουμε τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου, είναι έτοιμοι να φέρουν μέτρα απελευθέρωσης της αγοράς της ενέργειας; Θα τα στηρίξουνε οι βουλευτές του Συριζα;», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζοντας πως το κόμμα του υπόσχεται εφαρμογή παρόμοιων πολιτικών με αυτές που εφαρμόστηκαν στην Κύπρο, αφού δεν μπορεί να συνεχιστεί η πρακτική της υπερφορολόγησης, ο δισταγμός για διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και η ιδεοληψία.

Ανεξαρτήτως της έκβασης της αξιολόγησης, η χώρα χρειάζεται μία νέα κυβέρνηση, υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης. «Αν κλείσει η αξιολόγηση θα διορθωθούν αυτομάτως τα οικονομικά προβλήματα; Θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα της αστυνόμευσης της πόλης, θα λυθεί το θέμα με τους δασικούς χάρτες; Όσο μένει αυτή η κυβέρνηση τόσο βαραίνει ο λογαριασμός για κάθε ελληνική οικογένεια», σημείωσε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει τον τιμητή, ενώ με τις διαπραγματεύσεις επί Βαρουφάκη, φόρτωσε επιπλέον 15.000 ευρώ στην «πλάτη» κάθε νοικοκυριού.
  
Ο κ. Χατζηδάκης δεν άφησε ασχολίαστα ούτε τα πρόσφατα περιστατικά με τις αυξήσεις που έδωσαν στον εαυτό τους ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην διευθύνοντας σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ και το εφάπαξ που έδωσε στον εαυτό του ο πρώην πρόεδρος του ΔΕΣΦΑ. «Αυτό είναι το νέο ήθος της αριστεράς; Αυτό είναι το ηθικό τους πλεονέκτημα;» αναρωτήθηκε ο κ. Χατζηδάκης.

Η Νέα Δημοκρατία δεν ευαγγελίζεται μαγικές λύσεις, αλλά πολιτικές που θα διαμορφώσουν το έδαφος για ιδιωτικές επενδύσεις, εξήγησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Με εμάς τους ‘ανάλγητους νεοφιλελεύθερους και τρισκατάρατους’, η χώρα ξεκίνησε με ύφεση 7% το καλοκαίρι του 2012 και παραδώσαμε ανάπτυξη 0,4%. Οι 'φιλεύσπλαχνοι και κοινωνικά ευαίσθητοι' της συγκυβέρνησης, παρέλαβαν ανάπτυξη στο 0,4% και φτάσαμε στο μηδέν, δύο χρόνια αργότερα; Ποιος είναι λοιπόν ο καλύτερος;», αναρωτήθηκε, κλείνοντας, ο Κωστής Χατζηδάκης.
Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας