Πέρκα: Η υπερφορολόγηση έρχεται από τη φοροδιαφυγή

«Η υπερφορολόγηση έρχεται από τη φοροδιαφυγή που υπήρχε τόσα χρόνια» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η γενική γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα. «Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με στοιχεία και επιχειρήματα» επέμεινε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε, στόχος της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς είναι να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια». «Πρέπει να επιμείνουμε μέχρι τελευταία στιγμή για τα αντίμετρα» τόνισε η κ. Πέρκα.

Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ όταν καθοριστούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα είναι μεγάλη επιτυχία.

«Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί» απάντησε η βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως. «Η κυβέρνηση πανηγύριζε μετά τις 20 Φεβρουαρίου» σχολίασε.

Όπως ανέφερε, η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης φέρνει επιπρόσθετα μέτρα, υπενθυμίζοντας ότι τους τελευταίους μήνες οι θεσμοί έθεσαν θέμα μείωσης του αφορολογήτου και περαιτέρω περικοπών στις συντάξεις. «Μετά από 10 μήνες κατάλαβαν ότι αδυνατούν να εκδώσουν τις νέες συντάξεις, είναι ο απόλυτος εξευτελισμός» είπε η κ. Κεραμέως, ενώ ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν προτίθεται να ψηφίσει τη φορομπηχτική, όπως τη χαρακτήρισε, πολιτική της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση έχει συγκρουστεί με την πραγματικότητα» παρατήρησε από την πλευρά της η ευρωβουλευτής της ΔΗΣΥ Εύα Καϊλή σχολιάζοντας το τέλμα στην αξιολόγηση και την κυβερνητική στάση.
Πηγή: skai.gr