Υπαινιγμοί Δραγασάκη ότι η κυβέρνηση δεν έχει ιδιοκτησία του προγράμματος

Υπαινιγμούς ότι η κυβέρνηση δεν έχει την «ιδιοκτησία» του προγράμματος μεταρρυθμίσεων άφησε την Παρασκευή ο Γιάννης Δραγασάκης. «Ιδιοκτησία προγράμματος μπορεί να υπάρξει όταν υφίστανται ισότιμες σχέσεις μεταξύ των διαπραγματευόμενων μερών» ξεκαθάρισε, μιλώντας στο Delphi Economic Forum.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ε
ξέφρασε πάντως την πεποίθηση πως η συμφωνία με τους θεσμούς θα κλείσει, εκτιμώντας μάλιστα ότι η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές εντός του έτους είναι εφικτή. Η κυβέρνηση θέλει την επίτευξη της συμφωνίας, το συντομότερο δυνατό, αλλά με συνολικό τρόπο» δήλωσε.

Όπως εξήγησε, η συμφωνία θα κλείσει για δύο λόγους: πρώτον επειδή το πρόγραμμα υλοποιείται και δεύτερον επειδή οι περισσότεροι στόχοι που έχουν τεθεί υπερκαλύπτονται.

«Η συμφωνία θα κλείσει για έναν ακόμη λόγο. Η ολοκλήρωσή της θα είναι θετική τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη» τόνισε. Κλείνοντας τη συμφωνία με συνολικό τρόπο, είπε, αποκτάμε δυνατότητα για ένταξη στο QE (ποσοτική χαλάρωση) και για δοκιμαστική έξοδο στις αγορές το 2017.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση επέρριψε ευθύνη αποκλειστικά στους θεσμούς για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, λέγοντας πως «αποκλειστική αιτία των καθυστερήσεων είναι οι αποκλίνουσες απόψεις μεταξύ των δανειστών και οι αντιφατικές επιδιώξεις τους».

Ο κ. Δραγασάκης εξαπέλυσε βολές και κατά της αντιπολίτευσης, αν αναφέροντας πως «όποιος στην Ελλάδα λέει απλά "υπογράψτε" χωρίς να διευκρινίζει τι ή ποιος φταίει για τις καθυστερήσεις, υποδύεται τον "Πόντιο Πιλάτο"».  «Θέλω να παρακαλέσω τους θεσμικούς παράγοντες όταν λένε ‘’υπογράψτε’’ να εξηγούν τι να υπογράψουμε» δήλωσε δε.

Πηγή: skai.gr