Βέβαιη η Κομισιόν ότι μπορεί να βρεθεί λύση στη δεύτερη αξιολόγηση

Τη βεβαιότητα ότι «μπορεί να βρεθεί λύση» στη διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς, «όπως συμβαίνει πάντα», εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ενόψει της επανέναρξης της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Ο κ. Σχοινάς διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει «κανένα πρόβλημα» όσον αφορά την επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα, διευκρινίζοντας πως ο λόγος για τον οποίο δεν έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένη ημερομηνία είναι τα διαφορετικά ταξιδιωτικά σχέδια των διάφορων αντιπροσωπειών.

«Κάποιοι μπορούν να ταξιδεύσουν σήμερα, κάποιοι μπορούν να ταξιδεύσουν αύριο», εξήγησε.

Στόχος, προσέθεσε, είναι «η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η διασφάλιση της συνέχισης της προόδου και της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στο ελληνικό πρόγραμμα».

Δεν έγινε καμία αναφορά στην προοπτική επίτευξης συμφωνίας έως το επόμενο Eurogroup, στις 20 Μαρτίου, που είναι ο δηλωμένος στόχος της ελληνικής κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, την ανάγκη να διασφαλιστεί πως το πακέτο μεταρρυθμίσεων που αναμένεται να συμφωνηθεί τις επόμενες μέρες μεταξύ θεσμών και Αθήνας θα είναι «ισορροπημένο» και θα περιλαμβάνει «μέτρα στήριξης της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της κοινωνικής συνοχής» υπογραμμίζει εκ νέου ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί μιλωντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Πηγή: skai.gr