Αντιδράσεις από την ελληνική αντιπολίτευση στη διελκυστίνδα Αθήνας-Άγκυρας

Καθήκον του υπουργείου Άμυνας, είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα και όχι η θορυβώδης επικαιρότητα, σημείωσε ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, αφήνοντας αιχμές για τον Πάνο Καμμένο. «Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες, ας μιλάει μόνο το υπουργείο Εξωτερικών», πρόσθεσε μετά την έμμεση αντιπαράθεση με τον Τούρκο υπουργό εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για εθνική εκμετάλλευση, ανέφερε, από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

«Ανησυχούμε για τα εθνικά μας θέματα, επειδή πρωθυπουργός είναι ο κ. Τσίπρας και υπουργός ο κ. Καμμένος» σημειώνει σε ανακοίνωσή του αρμόδιος τομεάρχης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Κάποιος πρέπει να πει στους γείτονες ότι δεν παίζουν και δεν παίζουμε σε τουρκική σαπουνόπερα. Ούτε σε διαγωνισμό ατάκας. Ας σοβαρευτούμε», έγραψε στο twitter o Σταύρος Θεοδωράκης.

Η Άγκυρα είχε δώσει αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, στον ΣΚΑΪ, ότι εάν οι Τούρκοι πατήσουν στα Ίμια δεν είναι γνωστό «πώς θα φύγουν», έδωσε η Άγκυρα.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε τον υπουργό Άμυνας το «κακομαθημένο παιδί» της ελληνικής κυβέρνησης, και κάλεσε την Αθήνα να τον θέσει υπό έλεγχο ώστε να μην εμποδίζει την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Μιλώντας στην Αττάλεια, ο κ. Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως ο κ. Καμμένος είναι άνθρωπος με συμπλέγματα και ότι δεν προτίθεται να τον λάβει υπόψη του, κατηγορώντας μάλιστα τον έλληνα υπουργό ότι με τη συμπεριφορά του προσπαθεί να βλάψει τον ελληνοτουρκικό διάλογο.
Πηγή: skai.gr