Οι ικανότητες διπλού "διακτινισμού" της Όλγας Γεροβασίλη

Τεστ στο πλαίσιο του προγράμματος της ελληνικής NASA θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι έκανε η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, που πήγε ένα βήμα παραπέρα σήμερα το φαινόμενο της απουσίας υπουργών από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Αν και ως αιτία για να μην προσέλθει ν’ απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης είχε επικαλεστεί την απουσία της στο εξωτερικό, η ίδια εμφανίστηκε άνετα στην αίθουσα της Ολομέλειας, για να παρακολουθήσει τη συζήτηση Αλέξη Τσίπρα και Βασίλη Λεβέντη, προκαλώντας σκωπτικά σχόλια περί ικανοτήτων «διακτινισμού» και μάλιστα διπλού, αφού αμέσως μετά αποχώρησε και ως δια μαγείας βρέθηκε εκ νέου στο εξωτερικό σύμφωνα με την ανακοίνωση του προεδρείου που αιτιολόγησε την ακύρωση της επίκαιρης ερώτησης προς την ίδια διαβάζοντας το έγγραφο του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και μην έχοντας προφανώς προσέξει την παρουσία της νωρίτερα.

Το γεγονός ότι η ίδια δεν επικαλέστηκε ως είθισται από πολλούς υπουργούς της συγκυβέρνησης τις αιτιολογίες του «φόρτου εργασίας» ή του «κωλύμματος», εξόργισε τον ερωτώντα βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος γνωρίζοντας ότι δεν είναι τρελός για να βλέπει «φαντάσματα» ή το «ολόγραμμα» της κας Γεροβασίλη, διαμαρτυρήθηκε εντόνως διερωτώμενος πώς είναι δυνατόν η υπουργός να λείπει ενώ προ ολίγου ήταν στην αίθουσα.

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η υπ’ αριθμόν 506/20-2-2017 επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Β΄ Αθηνών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ανδρέα Λοβέρδου προς την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με τις προσλήψεις με τη διαδικασία του άρθρου 63 του ν. 4430/2016 δεν θα συζητηθεί λόγω απουσίας της κας Γεροβασίλη στο εξωτερικό», ανακοίνωσε ο προεδρεύων Δημήτρης Κρεμαστινός, αφήνοντας εμβρόντητους τόσο τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης όσο και τους υπόλοιπους παριστάμενους που είχαν δει με τα μάτια τους την κα Γεροβασίλη νωρίτερα στην Ολομέλεια.

Για εμπαιγμό του ίδιου, της εθνικής αντιπροσωπείας και του προεδρείου της Βουλής, έκανε λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος, φανερά εκνευρισμένος.

«Δεν ξέρω, θα κοιτάξω τον Κανονισμό, τι ακριβώς προβλέπει για Υπουργό που ψεύδεται ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Είπατε πριν από λίγο και εξεπλάγην ότι η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γεροβασίλη δεν μου απαντά σε επίκαιρη ερώτηση, γιατί λείπει στο εξωτερικό. Όμως, την είδα να κάθεται προ ολίγου όταν μιλούσε ο Πρωθυπουργός της χώρας στα υπουργικά έδρανα. Αυτό, τη δικαιολογία την ψευδή δηλαδή, την είχε δώσει και το γραφείο της εχθές στο δικό μου γραφείο. Πώς μπορεί να λέει το γραφείο της στο γραφείο μου ότι λείπει στο εξωτερικό, να το λέτε εσείς, επειδή έτσι ενημέρωσε το Προεδρείο της Βουλής η Υπουργός και να κάθεται εδώ προ δέκα λεπτών; Είναι θεομπαίχτες, αλλά να μας κοροϊδεύουν με αυτόν τον τρόπο, δεν πρέπει η Βουλή να το επιτρέψει», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Το θέμα προσέλαβε ακόμα πιο ενδιαφέρουσες διαστάσεις με τη διόλου πειστική ανακοίνωση – απάντηση του γραφείου τύπου της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που επιχειρώντας να δικαιολογήσει το πρωτοφανές περιστατικό επικαλέστηκε την αιφνίδια αλλαγή του προγράμματος και την επιστροφή της κυρίας Γεροβασίλη νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημέρα, χωρίς όμως να αιτιολογήσει γιατί αφού είχε επιστρέψει δεν απάντησε τελικά στην ερώτηση ή έστω δεν ενημέρωσε τόσο το προεδρείο όσο και τον ερωτώντα βουλευτή ότι αδυνατεί γιατί είναι απροετοίμαστη.

Οι συνεργάτες της Όλγας Γεροβασίλη αφού πέρασαν στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον κο Λοβέρδο για «απόπειρα φτηνού εντυπωσιασμού εντός της αίθουσας του Κοινοβουλίου», σημείωναν: «Η Επίκαιρη Ερώτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 506/20.2.2017 κατατέθηκε στις 20/2/2017 και υποβλήθηκε στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στις 21/2/2017, ενώ ήταν γνωστό ότι η Υπουργός θα απουσιάζει σε επίσημο ταξίδι στη Γεωργία, όπου θα είχε επίσημες συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Δικαιοσύνης της Γεωργίας, αρμόδια για θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης. Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε επιστροφή της Υπουργού στις 24/2/2017, ο οποίος εκτάκτως μεταβλήθηκε για το βράδυ της Πέμπτης, 23/2/2017».
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά