Ο Τσίπρας ενημερώνει την Βουλή για το Eurogroup

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει σήμερα στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup, μετά από επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη για την πρόσφατη συμφωνία στη συνεδρίαση.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοίνωσε χθες από το βήμα της Βουλής ότι θα ενημερώσει ο ίδιος την Επιτροπή Οικονομικών την προσεχή Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, απαντώντας στο αίτημα της ΝΔ, που είχε ζητήσει νωρίτερα τη σύγκλησή της.

Από τη πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επισημαίνει μεταξύ άλλων στην ερώτησή του πως «μέχρι τώρα κ. Πρωθυπουργέ είχατε την άποψη, ότι είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα λιτότητας και να δεσμεύεται η οικονομία της χώρας, ενώ μετά το χθεσινό Eurogroup οι εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης άλλαξαν στάση κι είναι πρόθυμοι να θεσπίσουν, και εν συνεχεία να ψηφίσουν τέτοια μέτρα. Πώς αποτολμάτε άλλη μια φορά να βάλετε σε δοκιμασία τα ελληνικά νοικοκυριά και πως μπορείτε με τη σημερινή δημοσκοπική σας πτώση να σηκώσετε τέτοιο βάρος;».

Πηγή: skai.gr