Κουτσούκος: Ερωτηματικά από τη «σιωπή» Τσακαλώτου για το Eurogroup

Πρόσκληση – πρόκληση στον Ευκλείδη Τσακαλώτο να προσέλθει στη Βουλή προς ενημέρωση για την απόφαση του πρόσφατου Eurogroup, απευθύνει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος, καταλογίζοντας στον Υπουργό Οικονομικών «σιωπή» που γεννά ερωτηματικά και κατηγορώντας τον ότι «κρύβεται επιμελώς», αποφεύγοντας να μιλήσει δημόσια για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε.

«Έχουμε το παράδοξο να “πανηγυρίζει” η κυβέρνηση για τις δήθεν επιτυχίες της με non paper και δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, αλλά να σιωπά και να κρύβετε ο αρμόδιος Υπουργός», σχολιάζει ο κος Κουτσούκος.

Ο ίδιος καλεί τον κο Τσακαλώτο να απαντήσει ως προς τις ακριβείς δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση σε σχέση με κρίσιμα ζητήματα της αξιολόγησης όπως το αφορολόγητο και οι περικοπές των συντάξεων, να διευκρινίσει κατά πόσο δέσμευσε τη χώρα με «υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα και πέραν της λήξης του 3ου μνημονίου και αν εκτιμά ότι μπορεί να επιτευχθούν», καθώς και ποιες είναι οι αποφάσεις του Eurogroup σε σχέση με τους στόχους για την ελάφρυνση του χρέους και στην ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2017

Προς τον Υπουργό Οικονομικών,
κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο


ΘΕΜΑ: «Η σιωπή του κ. Τσακαλώτου και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης»

Πολλά ερωτηματικά γεννά η σιωπή του Υπουργού Οικονομικών, κ. Τσακαλώτου σχετικά με τις αποφάσεις του Eurogroup της 20/2/2017.

Ο Υπουργός Οικονομικών, όχι μόνο δεν έκανε δηλώσεις μετά το τέλος της συνεδρίασης, όπως συνηθίζεται, προκειμένου να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, αλλά κρύβεται επιμελώς μέχρι σήμερα χωρίς να έχει κάνει καμία δημόσια τοποθέτηση για τις αποφάσεις που πάρθηκαν και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε.

Έχουμε επομένως το παράδοξο να «πανηγυρίζει» η κυβέρνηση για τις δήθεν επιτυχίες της με non paper και δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, αλλά να σιωπά και να κρύβετε ο αρμόδιος Υπουργός.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Ποιες δεσμεύσεις ανέλαβε η κυβέρνηση σε σχέση με κρίσιμα ζητήματα της αξιολόγησης όπως το αφορολόγητο και οι περικοπές των συντάξεων;
2. Κατά πόσο δέσμευσε τη χώρα με υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα και πέραν της λήξης του 3ου μνημονίου και αν εκτιμά ότι μπορεί να επιτευχθούν;
3. Ποιες είναι οι αποφάσεις του Eurogroup σε σχέση με τους στόχους για την ελάφρυνση του χρέους και στην ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση;

Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά