Στην εμφάνιση Τσίπρα στη Βουλή παραπέμπει η κυβέρνηση για το Eurogroup

Στην αυριανή απάντηση του πρωθυπουργού στη Βουλή σε ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη παραπέμπουν κυβερνητικά στελέχη για τη συμφωνία στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, στον απόηχο των καταγγελιών της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης για «σιωπή» του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Κοντός Ψαλμός Αλληλούια. Υπάρχει συμφωνία η οποία θα εξειδικευτεί αύριο από τον πρωθυπουργό στη Βουλή», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Όπως εξήγησε, θα υπήρχε θέμα αν δεν μιλούσε αύριο ο πρωθυπουργός και προσέθεσε πως ο κ. Τσακαλώτος «είναι πολύ προσεκτικός και σαφής κάθε φορά που μιλά».

Τη σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ζήτησε η ΝΔ έτσι ώστε οι κύριοι Τσακαλώτος και Χουλιαράκης να ενημερώσουν για το τι έγινε στο τελευταίο Eurogroup.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Κικίλιας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση πως προσπάθησαν με ψέματα και με προπαγάνδα να κρύψουν την αλήθεια.

«Τα πυροτεχνήματα έσβησαν. Έλεγαν για συμφωνία για το χρέος, πως θα κλείσουν την αξιολόγηση και την ποσοτική χαλάρωση, έλεγαν ‘όχι’ για πρόσθετα μέτρα μετά το 2018. Έλεγαν ‘όχι’ σε μείωση του αφορολόγητου ή των συντάξεων. Έχουν κερδίσει επάξια τη θέση τους στη συνείδηση του λαού ως οι μεγαλύτεροι ψεύτες» δήλωσε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας πως η αβεβαιότητα συνεχίζεται και η πραγματική οικονομία βουλιάζει.

Τόνισε πως αν το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές πέρσι τον Μάρτιο είχε γίνει αποδεκτό, η χώρα θα βρισκόταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Ενημέρωση από τον κ. Τσακαλώτο στη Βουλή ζήτησε από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε μέσω συνεργατών του στα υπονοούμενα της ΝΔ για ενδοκυβερνητικές αντιπαραθέσεις μετά το Eurogroup, όπου συμφωνήθηκε επιστροφή των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα ώστε να σχεδιαστούν νέα μέτρα σε ασφαλιστικό, φορολογικό και εργασιακά.

«Οι φήμες για τον πρόωρο θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές», φέρεται να είπε ειρωνικά σε συνεργάτες του ο κ. Τσακαλώτος, επιστρατεύοντας ρήση του λογοτέχνη Μαρκ Τουέιν. «Δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας σε όσα διακινούνται», προσέθεσε ο κ. Τσακαλώτος, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.
Πηγή: skai.gr