Τη σύγκληση της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής ζητά το Ποτάμι

Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από τον συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο, με αφορμή τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα που φέρεται βάσει δημοσιευμάτων να προωθεί.

Μετά τη διακινούμενη ερώτηση του Νίκου Φίλη και την επίσημα κατατεθείσα επίκαιρη ερώτηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου, το Ποτάμι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την άμεση σύγκληση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, με στόχο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, να δώσει απαντήσεις στα ερωτηματικά που όπως επισημαίνεται εγείρονται.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Συμεών Μπαλλή, ο βουλευτής του κόμματος και μέλος της, Σπύρος Δανέλλης, τονίζει ότι «τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας της χώρας απαιτούν λεπτούς χειρισμούς, σοβαρότητα και υπευθυνότητα», επισημαίνοντας ότι η σύγκλισή της κρίνεται σκόπιμη, δεδομένου ότι δεν έχει συσταθεί ακόμη Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, στην αναγκαιότητα του οποίου το Ποτάμι επιμένει.

Ακολουθεί η σχετική επιστολή:


Προς:
Τον Πρόεδρο της Ειδικής ΔιαρκούςΕπιτροπής
Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων.
Κο Συμεών Μπαλλή

Κοιν: Μέλη της Επιτροπής

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας της χώρας απαιτούν λεπτούς χειρισμούς, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Στο πλαίσιο αυτό, Το Ποτάμι επιμένει στην αναγκαιότητα σύστασης Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Ωστόσο, επειδή εγείρονται ερωτηματικά σχετικά με νέα εξοπλιστικά προγράμματα, θεωρούμε σκόπιμη την άμεση σύγκληση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, προκειμένου ο αρμόδιος Υπουργός να ενημερώσει σχετικά.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου
Σπύρος Δανέλλης
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά