Κλείσιμο

Η Βουλή είπε «αντίο» στον Ευάγγελο Μπασιάκο

Με πολιτικό μνημόσυνο σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και παρουσία της συζύγου του Βίκυς, τίμησε η Ολομέλεια της Βουλής τον εκλιπόντα Ευάγγελο Μπασιάκο, σε μια συγκινησιακά φορτισμένη τελετή, όπου εκπρόσωποι όλων των κομμάτων εξήραν το ήθος, την εντιμότητά του και την πολιτική και προσωπική του πορεία.

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, αναφέρθηκε στην εντιμότητα και το ήθος που διακατείχε σε όλο του το βίο τον Ευάγγελο Μπασιάκο, επισημαίνοντας ότι δεν διολίσθησε ποτέ στον δρόμο του λαϊκισμού και επισημαίνοντας το κενό που αφήνει πίσω του.

Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε και στην υπόθεση Βατοπεδίου, σημειώνοντας ότι ο αγαπητός συνάδελφός του «αδικήθηκε από πολλούς σε μια τεταμένη πολιτική περίοδο, χωρίς να αδικήσει κανέναν , όμως πρόλαβε να δικαιωθεί».

Το κλίμα φορτίστηκε συγκινησιακά ακόμα περισσότερο όταν στο βήμα ανέβηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος με βουρκωμένα μάτια και τρεμάμενη φωνή, σημείωσε:

«Με πραγματική αμηχανία ανεβαίνω στο βήμα να αποχαιρετήσω έναν φίλο. Δεν το περίμενα ποτέ» και απευθυνόμενος στη σύζυγο του εκλιπόντος Βίκυ της ζήτησε να πει στο γιο του Ευάγγελου Μπασιάκου, να είναι περήφανος για τον πατέρα του.

Στον πολιτικό πολιτισμό του εκλιπόντα, την πολιτική ευπρέπεια, τη φυσική του ευγένεια, την ποιότητα της πολιτικής τους πορείας και τις χαρισματικές πτυχές της προσωπικότητάς του, επικεντρώθηκε η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήταν ανοιχτός στη συζήτηση διαφορετικών θέσεων για ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα, συμβάλλοντας στην πολιτική αντιπαράθεση με πολιτικούς όρους», τόνισε μεταξύ άλλων εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Γιώργος Λαμπρούλης.

Για μια προσωπικότητα που επεδίωκε κι εργαζόταν να είναι «άνθρωπος της αξίας κι όχι άνθρωπος της επιτυχίας», μίλησε εκ μέρους των ΑΝ.ΕΛ, ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, υπογραμμίζοντας την εντιμότητα, τη σοβαρότητα και τη μετριοφροσύνη, που απέπνεε ο Ευάγγελος Μπασιάκος.

Παράδειγμα πολιτικού με ήθος και εντιμότητα, χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ο Μάριος Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων.

«Σε μια περίοδο που η γενικευμένη κρίση στην κοινωνία γέννησε οργή κι αυτή απαξίωσε αδίκως κι ισοπεδωτικά όλους τους πολιτικούς, η απώλεια ενός αληθώς ευπατρίδη πολιτικού παίρνει ακόμα μεγαλύτερη διάσταση», σημείωσε εκ μέρους του Ποταμιού, ο Σπύρος Λυκούδης.

Τα θερμά συλλυπητήρια της Χρυσής Αυγής τόσο στην οικογένεια του Ευάγγελου Μπασιάκου όσο και στη ΝΔ, εξέφρασε ο Δημήτρης Κουκούτσης.

Εκπρόσωποι όλων των κομμάτων τήρησαν στο τέλος ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντα, ενώ ακολούθησε η ορκωμοσία του Ανδρέα Κουτσούμπα, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Ευάγγελο Μπασιάκο στην KΟ της ΝΔ.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά