Κλείσιμο

Κούλογλου: Να κλείσει τώρα η αξιολόγηση – Θα είναι καλύτερα σε 2 μήνες;

Την επιτακτική ανάγκη να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση το ταχύτερο δυνατόν τόνισε, μετά τον Κώστα Χρυσόγονο, και ο έτερος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, στον απόηχο των δηλώσεων κοινοτικού αξιωματούχου, αναφέροντας μάλιστα ότι δεν βλέπει πώς θα είναι καλύτερα τα πράγματα σε δύο ή τρεις μήνες.

«Το θέμα είναι ότι, είτε με συμφωνία είτε όχι, είτε με προληπτικά μέτρα είτε όχι, θα πρέπει να βελτιωθεί -όπως τουλάχιστον εγώ πιστεύω- η καθημερινότητα των πολιτών. Δηλαδή, θεωρώ ότι από μια υποχώρηση που θα κάνεις τώρα, θα χάσεις πολύ λιγότερα απ’ όσα έχεις χάσει με τα μπλοκάκια, που είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να ‘χει ρυθμιστεί από πέρυσι το καλοκαίρι και τώρα ακόμα υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες κι οι λογιστές δεν ξέρουν τι θα κάνουν στο τέλος του μήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Alpha.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, οι διαπραγματεύσεις έχουν τον στόχο να κερδίσει κανείς τα περισσότερα. «Αλλά εν πάση περιπτώσει, αν είναι να υπάρξει μια συμφωνία, δεν βλέπω αν θα ήταν καλύτερο να παραταθεί η απόφαση αυτή, δεδομένου ότι δεν βλέπω τι θα είναι καλύτερο για μας, τι θα έχει αλλάξει προς το καλύτερο σε μερικούς μήνες ή σε δύο-τρεις μήνες. Εάν δηλαδή η κυβέρνηση θέλει να κάνει συμφωνία, τότε πρέπει να την κάνει τώρα», σημείωσε.

Όσον αφορά τις πιθανότητες που δίνει στο κλείσιμο της αξιολόγησης έως το Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, ο κ. Κούλογλου απάντησε ότι «είναι 50-50, αν όχι τουλάχιστον να κλείσει οριστικά, να πούμε ότι κλείνει, να υπάρξει συμφωνία δηλαδή, κατά βάση». Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν επιθυμεί να κλείσει η αξιολόγηση και ότι θέλει να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές «όσο βλαβερές κι αν θα είναι αυτές».

«Προσπάθειά μας είναι η πολιτική συμφωνία στο επόμενο Eurogroup» δήλωσε στο μεταξύ στη Βουλή ο Χρήστος Μαντάς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση επιθυμεί «δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα που δεν θα φέρει νέα λιτότητα.
Πηγή: skai.gr