Κλείσιμο

ΝΔ: Μετά τα αρχαία ανακαλύπτουν και «δάσος» στο Ελληνικό

Απαντήσεις εδώ και τώρα και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην επένδυση στο Ελληνικό, ζητούν οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ, με αφορμή αφενός μεν την ερώτηση 18 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την οριοθέτηση των αρχαιολογικών χώρων εντός του ακινήτου, αφετέρου δε τις εξελίξεις αναφορικά με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, σχολιάζοντας πως μέσω της φύτευσης για καλλωπιστικούς λόγους «το βαφτίζουν δάσος».

«Κοινώς η Αθήνα μέχρι πριν λίγα χρόνια είχε ένα αεροδρόμιο με δάσος στο κέντρο του, ενώ τα 90.000 τ.μ. καλλωπιστικής φυτοκάλυψης αποτελούν σημαντικότερο πνεύμονα πρασίνου από τα 2.000.000 τ.μ. Μητροπολιτικού Πάρκου», σημειώνουν σκωπτικά σε ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Οικονομικών και Οικονομίας, εστιάζοντας στο ζήτημα της περιβαλλοντικής μελέτης και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση συστηματικές παλινωδίες στην αξιοποίηση του ακινήτου.

Οι τρεις «γαλάζιοι» βουλευτές επιτίθενται στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ευθέως ότι δέσμια των ιδεοληψιών και των ουτοπικών προεκλογικών της δεσμεύσεων προβάλει συνεχώς προσκόμματα.
«Η κυβέρνηση κάνει επικίνδυνους ακροβατισμούς με τις αναπτυξιακές επενδύσεις όπως και με την περιουσία των πολιτών, χρησιμοποιώντας στρεβλά τη συνταγματικά κατοχυρωμένη έννοια της προστασίας του Δάσους, με ανυπολόγιστες κοινωνικοοικονομικές συνέπειες», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούν τους συναρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν ως προς τις προθέσεις τους και τα χρονοδιαγράμματα που θέτουν για την επένδυση στο Ελληνικό, καθώς και τα προβλήματα που έχουν ανακόψει την πορεία υλοποίησης της επένδυσης σε συνδυασμό με τα μέτρα αντιμετώπισής τους.

Επιχειρούν, δε, να λάβουν απαντήσεις και σχετικά με τα κριτήρια με τα οποία η κυβέρνηση ορίζει την έννοια του δάσους και ποιες είναι οι οδηγίες που έχουν δοθεί στα αρμόδια Δασαρχεία.

«Μέσα σε λίγους μήνες τα κτίρια του Ελληνικού εμφανίζονται διατηρητέα, “αποκαλύπτεται” ένα κρυμμένο δάσος και μερικά αρχαία κάπου εντός της έκτασης του πάλαι ποτέ διεθνούς αερολιμένα Αθηνών και φυσικά η Κυβέρνηση χρονοτριβεί με την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Συνηθισμένες πρακτικές των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, όπως και επαναλαμβανόμενο το αποτέλεσμά τους: χάσιμο χρόνου, επενδυτική ασφυξία και απόγνωση στους Έλληνες», επισημαίνουν σε κοινή δήλωσή τους με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης, οι «γαλάζιοι» βουλευτές, τονίζοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση της Ευρώπης.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά