Απέσυραν οι βουλευτές της ΝΔ τις υπογραφές τους για το «τάμα του έθνους»

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης 

Στην απόσυρση των υπογραφών τους, από την περιβόητη επίκαιρη ερώτηση υπό τον τίτλο «Ανεκπλήρωτο παραμένει το τάμα του έθνους περί ανεγέρσεως Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού στην Αθήνα», προχώρησαν σήμερα οι 16 βουλευτές της ΝΔ, μετά το πλήθος σκωπτικών και επικριτικών σχολίων που προκάλεσε η δημοσιοποίησή της.
 
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για επίκαιρη ερώτηση 16 βουλευτών της ΝΔ την οποία συνυπέγραφαν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος κι ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος, αξιώνοντας την εκπλήρωση του «τάματος» που είχε αποφασιστεί το 1829 από την Δ’ Εθνοσυνέλευση του Άργους προς χάριν των θαυμάτων του Θεού και της βοήθειάς του στην ελληνική επανάσταση, ενώ οι ερωτώντες βουλευτές ζητούσαν να κατατεθούν και τα σχετικά έγγραφα 188 ετών πριν. Στόχος, ήταν ένας ναός που θα δέσποζε σε όλη την Αθήνα, και θα ήταν το αντίπαλον δέος του Παρθενώνα.

Οι βουλευτές της ΝΔ που είχαν υπογράψει την εν λόγω ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Πολιτισμού και Παιδείας και σήμερα γνωστοποιήθηκε ότι τις απέσυραν ήταν οι: Γ. Κασαπίδης, Γ. Γιακουμάτος, Γ. Μαρτίνου, Κατ. Παπακώστα, Κ. Σκρέκας, Θ. Δαβάκης, Σ. Αναστασιάδης, Χρ. Μπουκώρος, Γ. Βαγιωνάς, Στ. Γιαννάκης, Θ. Καράογλου, Βαγ. Μπασιάκος, Ε. Ράπτη, Ν. Νικολόπουλος, Κ. Βλάσης, Δ. Κυριαζίδης, Κ. Κατσαφάδος, Δημ. Καμμένος.

Image result for το τάμα του έθνους


Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά - skai.gr