Κλείσιμο

Μοσκοβισί: Δεν απέχουμε πολύ από μία λύση ισορροπίας

Την αισιοδοξία του ότι το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου θα μπορέσει να θέσει τις παραμέτρους μιας συμφωνίας για το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης, εξέφρασε ο Επίτροπος Μοσκοβισί στις δηλώσεις του κατά την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

«Δεν απέχουμε πολύ από μια λύση. Οι παράμετροι για μια ισορροπημένη συμφωνία υπάρχουν» είπε ο κ. Μοσκοβισί και πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει το βέλτιστο δυνατόν για να φτάσουμε σε μια συμφωνία.

Ο Επίτροπος Μοσκοβισί έκανε αναφορά και στον ρολό του ΔΝΤ, ενώ τόνισε ότι «οι Ελληνες πρέπει να δουν επιτέλους φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας».

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του υποστήριξε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα μέτωπο λογικής, μια συμμαχία των λογικών, όπως ανέφερε και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Επιτροπή θα είναι ένας ανεκτίμητος σύμμαχος στην δημιουργία αυτού του μετώπου.

Ο κύριος Τσίπρας αναφέρθηκε και στα καλά νούμερα που έχει επιτύχει η ελληνική οικονομία μέχρι τώρα και προέβλεψε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα τα επόμενα δυο χρόνια θα ξεπεράσει το 3,5% ακόμη και το 4%.

«Όλοι πρέπει να βλέπουμε τα νούμερα, αλλά θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στις θυσίες του Ελληνικού λαού» συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι
το μήνυμα θα πρέπει να είναι «αρκετά με τη λιτότητα».

«Με βάση τα σημερινά δεδομένα, μπορεί να είναι καταστροφική μια συμφωνία ακόμα κι αν περιλαμβάνει μέτρα του ενός ευρώ».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι μπορούμε να συζητήσουμε για μεταρρυθμίσεις αλλά με μηδενικό δημοσιονομικό φορτίο.

Νωρίτερα, ο κύριος Μοσκοβισί τιμήθηκε με τον Μεγαλόσταυρο του Φοίνικα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σας απονέμω το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Φοίνικα, γιατί ως επίτροπος της ΕΕ έχετε συμβάλλει τα μέγιστα για την υπεράσπιση της ενότητας της ΕΕ και του σκληρού πυρήνα της. Η δράση σας είναι πολύ θετική για τη χώρα μου. Η διακινδύνευση της θέσης της Ελλάδας εντός ευρώ αποτελεί διακινδύνευση της ίδιας της ευρώ ζώνης. Ασκείτε λοιπόν στον ανώτατο βαθμό τα καθήκοντά σας.

Συνεχίστε εσείς με θάρρος και εγώ θα συνεχίσω να ρίχνω γέφυρες. Θα είμαι ένας απαιτητικός φίλος", είπε στον κ. Παυλόπουλο ο κ. Μοσκοβισί, ο οποίος σε λίγο συναντάται με τον κ. Μητσοτάκη.
Πηγή: skai.gr