Τζανακόπουλος: Πολιτική λύση έως τo Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου

Η Αθήνα επιδιώκει την εξεύρεση μίας πολιτικής λύσης με τους θεσμούς και τα κράτη μέλη, έως τις 20 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις προσπάθειές της να κλείσει η αξιολόγηση, το συντομότερο δυνατόν, με το δεδομένο ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη λιτότητα, πρόσθεσε ο υπουργός, χαρακτηρίζοντας «παράλογες» τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που βλέπει δημοσιονομικό κενό της τάξης του 2% του ελληνικού ΑΕΠ.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι μία συμφωνία επί των κεντρικών αξόνων είναι εφικτή, έως την 20η Φεβρουαρίου, σπεύδοντας, ωστόσο, να υπογραμμίσει, πως εξίσου σημαντικό με το «πότε» θα κλείσει η αξιολόγηση, είναι και το «πως».

Ο κ. Τζανακόπουλος διέψευσε τις φήμες για συμβιβαστική πρόταση από τις Βρυξέλλες, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό που συζητείται είναι οι βασικές εκτιμήσεις των δύο πλευρών, ώστε να ξεκινήσουν οι τεχνικές συζητήσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Κλείνοντας, ο υπουργός απέκλεισε κάθε πιθανότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ, χαρακτηρίζοντας τα σενάρια αυτά, «εύκολη κινδυνολογία».
Πηγή: skai.gr