Κλείσιμο

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Ρύθμιση «σκάνδαλο» για επιχειρηματίες γεωργικών φαρμάκων

Πριν καν προλάβει να ηχήσει το κουδούνι έναρξης της συνεδρίασης στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και οι λεγόμενες «άλλες διατάξεις...» πυροδοτούν ήδη αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να χτυπάει το «καμπανάκι του ρινγκ» με αιχμή το άρθρο 35, το οποίο καταγγέλλει ως «ρύθμιση σκάνδαλο» προς εξυπηρέτηση επιχειρηματιών γεωργικών φαρμάκων.

Η επίμαχη διάταξη καταργεί τις διατάξεις του νόμου περί απαγόρευσης διάθεσης φυτοφαρμάκων των οποίων έχει λήξει η ημερομηνία χρήσης, δημιουργώντας σύμφωνα με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη σοβαρά προβλήματα για τη δημόσια υγεία και τους αγρότες, οι οποίοι βρίσκονται στους δρόμους.

«Η κυβέρνηση είχε προσπαθήσει πριν ένα χρόνο να περάσει από την Βουλή παρόμοια διάταξη – ρουσφέτι και υπό την πίεση της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης την είχε αποσύρει», σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος, με την οποία καλούν εκ νέου την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο την προωθεί, να την αποσύρουν.

Παράλληλα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με το ίδιο άρθρο του νομοσχεδίου, η επεξεργασία του οποίου ξεκινά σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, καταργείται και το παρατηρητήριο των τιμών των γεωργικών φαρμάκων και η υποχρέωση των εμπόρων φυτοφαρμάκων να υποβάλλουν κατ’ έτος στην Στατιστική Εθνική Αρχή τους επίσημους τιμοκαταλόγους χονδρικής πώλησης και τις ετήσιες μεταβολές τιμών των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και των σκευασμάτων φυτοπροστασίας.

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί συμφέροντα δεκάδων εκατομμυρίων και βάζει σε κίνδυνο την υγεία των αγροτών και των καταναλωτών. Όλα τα παραπάνω γίνονται με την ευγενή χορηγία του δήθεν οικολόγου υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στο ΥΠΑΑΤ», καταλήγει η καυστική ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, «καρφώνοντας» ταυτόχρονα και τον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Τσιρώνη.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά