Φίλης για διαπραγμάτευση: Κάνουμε όντως ό,τι μπορούμε; Μοιάζουμε αμέριμνοι

Σκληρή κριτική στους δανειστές, στην κυβερνητική στάση στις διαπραγματεύσεις, αλλά και στον Πάνο Καμμένο άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, «ο εχθρός στη διαπραγμάτευση είναι πολύ ισχυρός…η ελληνική πλευρά όντως κάνει ότι μπορεί

«Κάκιστοι οι αντίπαλοι, αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι», είπε ο κ Φίλης σημειώνοντας ότι η ίδια η κυβέρνηση έλεγε στις 5 Δεκεμβρίου ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και θα φύγει το ΔΝΤ, και δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμηση της.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση να έχει τη νομιμοποίηση και των άλλων κομμάτων, καθώς όπως εκτίμησε, το «’’ούτε ένα ευρώ μέτρα’’ που λέει ο Αλέξης Τσίπρας για να το ακούσει ο Σόιμπλε, το ακούν και οι Έλληνες και επειδή μπορεί να ληφθούν τελικά νέα μέτρα, θα το χρεώσουν αυτό στην κυβέρνηση οι πολιτικοί της αντίπαλοι».

Ο κ. Φίλης όμως άσκησε σφοδρή κριτική και στην κυβερνητική σύμπραξη με τον Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «το ‘’εμείς και οι άλλοι’’ τελείωσε… Το ‘’εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι’’ τελείωσε».

Διερωτήθηκε μάλιστα, «πώς είναι δυνατόν να καταπίνουμε την κάμηλο και πως είναι δυνατόν να ταιριάξουν με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής με τα 2 δισεκ. για εξοπλιστικό πρόγραμμα, που έχει εξαγγείλει ο υπουργός Άμυνας… Πώς θα τα δώσουμε τα 2 δισ. όταν δίνουμε μάχη για τα 500 εκατ. της Φωτίου;» διερωτήθηκε ο κ. Φίλης.

«Ο συγγενέστερος σύμμαχος μας, έστω και αν βρωμάει, είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε προγραμματικό άνοιγμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Φίλης.

Αισιόδοξος ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει, καθώς η Άνγκελα Μέρκελ θα αναγκαστεί σε πολιτική παρέμβαση, εξαιτίας των γερμανικών εκλογών του Σεπτέμβριου, εμφανίστηκε στο μεταξύ ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Πηγή: skai.gr