Μαξίμου: Θέλει η Μέρκελ γερμανικές εκλογές με το ελληνικό ζήτημα ανοιχτό;

Αισιόδοξος ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει, καθώς η Άνγκελα Μέρκελ θα αναγκαστεί σε πολιτική παρέμβαση, εξαιτίας των γερμανικών εκλογών του Σεπτέμβριου, εμφανίστηκε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, επιμένοντας σε πολιτική λύση στον απόηχο του «μίνι Eurogroup» της Παρασκευής.

Σε ερώτηση από δημοσιογράφους για το πόσο αισιόδοξος είναι ότι παρά τις αποκλίσεις θα κλείσει η αξιολόγηση ο κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά: «θέλει η Άνγκελα Μέρκελ να πάει στις Γερμανικές εκλογές με το ελληνικό ζήτημα ανοιχτό; Δεν θέλει. Κάποια στιγμή θα παρέμβει».

Η κυβερνητική πηγή μίλησε και για τις αποκλίσεις μεταξύ των θεσμών. «Πρέπει να υπάρχει ίδια βάση για την διαπραγμάτευση και να αναθεωρήσουν στο ΔΝΤ τις εκτιμήσεις τους» τόνισε.

Ο αξιωματούχος της κυβέρνησης αποσαφήνισε «πως υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις, αλλά δεν υπάρχει θέμα επιστροφής των κλιμακίων ακόμη».

Η αξιολόγηση θα κλείσει, και μάλιστα θετικά χωρίς υποχωρήσεις σε ζητήματα αρχών, επέμεινε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. «Παρακαλώ την καγκελάριο Μέρκελ να αποθαρρύνει τον Σόιμπλε από δηλώσεις του τύπου "Οι Έλληνες ζούν πάνω από τις δυνατότητές τους". Η προεκλογική περίοδος σε μια χώρα δεν μπορεί να επηρεάσει τη ζωή σε μια άλλη χώρα», είπε. 

«Μια αριστερή κυβέρνηση κρίνει ποιες υποχωρήσεις θα κάνει, βλέποντας το γενικό συμφέρον», είπε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής
Νίκος Παππάς. «Εκεί βρίσκεται η συνείδηση μας, αν θα βελτιώσουμε ή θα χειροτερέψουμε τη ζωή στρωμάτων που θέλουμε να εκφράσουμε», τόνισε ο υπουργός.

Υπήρξε σημαντική πρόοδος σήμερα και θέλουμε να προχωρήσουμε με την αποστολή κλιμακίων στην Αθήνα άμεσα δήλωσε από την πλευρά του την Παρασκευή ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.




Πηγή: skai.gr