Κλείσιμο

Τσίπρας: H Μέρκελ πρέπει να σταματήσει τον «πυρομανή» Σόιμπλε

Η αξιολόγηση θα κλείσει και μάλιστα θετικά χωρίς υποχωρήσεις σε ζητήματα αρχών επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα Σάββατο ανοίγοντας τις διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο Wyndham Grand Hotel (Πλατεία Καραϊσκάκη). 

Δεν ξέρω αν θα κλείσει με το ΔΝΤ να έχει κεντρικό ρόλο είπε ο κ. Τσίπρας εκτιμώντας ότι το Ταμείο δεν θα θέλει να συμμετάσχει με χρήματα στο ελληνικό πρόγραμμα.

Την ίδια ώρα απηύθυνε κάλεσμα στην γερμανίδα καγκελάριο να αποθαρρύνει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από αυτή τη διαρκή επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας και από τις υποτιμητικές αναφορές.

Παράλληλα κάλεσε τους εταίρους να τηρήσουν τα όσα έχουν συμφωνήσει ενώ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει ό,τι είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας και της λογικής.

«Σε απαιτήσεις που δεν υποστηρίζονται από την λογική και τους αριθμούς δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε. Από τη πλευρά μας επαναλαμβάνουμε με σταθερότητα, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα: Δεν θα δεχτούμε άλλα παιχνίδια στη πλάτη του ελληνικού λαού. Να ξέρουν ότι παίζουν με τη φωτιά όποιοι παίζουν παιχνίδια για ''ευρωζώνη δύο ταχυτήτων'', για διασπάσεις και διαιρέσεις», τόνισε. 

Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση είπε πως ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του είναι οι μόνοι που εγκαλούν την κυβέρνηση για καθυστερήσεις.

Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι επιμένει να είναι η ουρά της Ν.Δ και του κ. Μητσοτάκη και ότι είχε ευκαιρίες να πάρει αποστάσεις και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. «Τους καλούμε να δουν ότι τα πράγματα αλλάζουν. Σε λίγο θα είναι οι μόνοι στην Ευρώπη που επιμένουν να συνεργάζονται με μια δεξιά που συνδυάζει τον φιλελευθερισμό του κ. Μητσοτάκη και την ακροδεξιά ρητορική του κ. Γεωργιάδη» ανέφερε. 

Είπε ακόμη ότι το 2017 θα είναι ένας χρόνος κρίσιμος για την Ευρώπη με πολλαπλές ανοιχτές προκλήσεις «που πρέπει να αναλύσουμε, να ζυγίσουμε και να συνυπολογίσουμε στις αποφάσεις μας». 

Για το διεθνή χώρο είπε ότι η ΕΕ πορεύεται χωρίς την Μεγάλη Βρετανία και με έναν ρεύμα ακροδεξιού σκεπτικισμού στο εσωτερικό της. «Η αλλαγή κυβέρνησης και κατεύθυνσης στις ΗΠΑ δημιουργεί ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον ενώ για πρώτη φορά κλονίζεται μονομερώς η ευρωατλαντικά σχέση». 

«Στη Γαλλία η συνεργασία ανάμεσα στους σοσιαλιστές και την Αριστερά θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγαλύτερη δυναμική. Η προοπτική μιας εναλλακτικής Αριστεράς στην Ευρώπη και τον κόσμο, παραμένει ανοικτή», συνέχισε. 



Πηγή: skai.gr