Μπρα ντε φερ Τσίπρα – Θεοδωράκη την Παρασκευή στη Βουλή

Το γάντι που του πέταξε πριν από δύο περίπου εβδομάδες ο Σταύρος Θεοδωράκης, σηκώνει ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας θετικά στην πρόκληση του επικεφαλής του Ποταμιού για μία μονομαχία στην ώρα του πρωθυπουργού σχετικά με τη διαφθορά στη χώρα μας και την πολιτική που ακολουθεί για την αντιμετώπισή της η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να θυμηθεί ξανά η Βουλή τη λεγόμενη «Ώρα του Πρωθυπουργού», καθώς έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Αλέξη Τσίπρα ο κος Θεοδωράκης με αφορμή την υποχώρηση της χώρας μας κατά 11 θέσεις το 2016 στην παγκόσμια λίστα διαφάνειας.

Η αναμέτρηση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει να προσέλθει στην ώρα του πρωθυπουργού από το Δεκέμβριο του 2015, ενώ στη νέα κοινοβουλευτική σύνοδο – από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 δηλαδή έως σήμερα – έχει γίνει αποδέκτης συνολικά 64 επίκαιρων ερωτήσεων από τις οποίες δεν έχει απαντήσει καμία πλην αυτής που επίκειται την Παρασκευή.

Το πολιτικό μπρα ντε φερ αποκτά επιπρόσθετο ενδιαφέρον και εξαιτίας του αντικειμένου της επίκαιρης ερώτησης, αφού πιθανότατα η γκάμα των θεμάτων που θα τεθούν επί τάπητος θα είναι πολλά και «ζουμερά», ενώ από την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να αντιπαρατεθεί με τον Σταύρο Θεοδωράκη για το συγκεκριμένο ζήτημα, φαίνεται πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να θεωρεί προνομιακό πεδίο για την ίδια τα ζητήματα διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού, είχε επιχειρήσει μέσω αυτής της ερώτησης να λάβει εξηγήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό σχετικά με αυτή την «κατρακύλα» της χώρας σε θέματα διαφάνεια.

Στόχος του Σταύρου Θεοδωράκη ήταν να τεθούν επί τάπητος μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων και τομέων, που αφορούν όπως σημείωνε στην ερώτησή του «την καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης, την τερατώδη γραφειοκρατία, τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, τη μεγάλη αδιαφάνεια στις προσλήψεις και τη μεγέθυνση του κομματικού κράτους στα δύο χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

«Το Ποτάμι από την πρώτη μέρα καταγγέλλει τις διεφθαρμένες παλιές πολιτικές πρακτικές που διαιωνίζουν την αδικία που αποκλείει τους άξιους και προωθεί τους ευνοούμενους κάθε συστήματος εξουσίας. Ο εκμαυλισμός των θεσμών και οι φαύλες πρακτικές, όχι μόνο δεν ανακόπηκαν τα τελευταία δύο χρόνια από το περίφημο “ηθικό πλεονέκτημα” των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αντιθέτως, φαίνεται να έχουν ενισχυθεί, όπως αποδεικνύεται και από την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας», επεσήμαινε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά