Το Ποτάμι: Κάποιοι πρόλαβαν σε λίγο χρόνο να κάνουν την πολιτική επάγγελμα

Με μικρή καθυστέρηση μεν, καυστικά δε, απάντησε το Ποτάμι στην απόφαση του μέχρι σήμερα το πρωί βουλευτή του Κωνσταντίνου Μπαργιώτα να πάρει «διαζύγιο» με το κόμμα.

«Κάποιοι πρόλαβαν σε λίγο χρόνο να κάνουν την πολιτική επάγγελμα αντιγράφοντας όλα τα κόλπα του παλιού συστήματος», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Σεβαστουπόλεως.

Μέσω αυτής επί της ουσίας το Ποτάμι υπαινίσσεται ότι ο κ. Μπαργιώτας κινήθηκε με γνώμονα τις προσωπικές του επιδιώξεις και τη διατήρηση της «καρέκλας», ενώ επιστρατεύοντας την ειρωνεία αναφέρονται στις φήμες που θέλουν τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή να προσχωρεί πολύ σύντομα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Και στο άγχος τους, μην κλείσουν οι θέσεις στα ψηφοδέλτια στα καινούργια τους κόμματα, ανεξαρτητοποιούνται βιαστικά και δηλώνουν πρόθυμοι. Δίχως ποτέ να έχουν εκφράσει οποιαδήποτε διαφωνία, εγκαταλείπουν το Ποτάμι με την πρωτοφανή στα χρονικά δικαιολογία ότι δεν μπορούν να μετέχουν σε κάτι μικρό! Όσο για το «μεγάλο» που τους καλεί και τους περιμένει, μια μονάδα παραπάνω στις δημοσκοπήσεις ήταν αρκετή για να δείξει τον γνωστό, παλιό αλαζονικό του εαυτό. Ο παλαιοκομματισμός δεύτερη φύση τους και ο προοδευτισμός σημαία ευκαιρίας», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση - απάντηση του Ποταμιού.

Εξίσου σκληρός και επικριτικός απέναντι στην επιλογή ανεξαρτητοποίησης του Κώστα Μπαργιώτα είναι και ο γραμματέας οργανωτικού του Ποταμιού, Παντελής Αβραμίδης, που σχολιάζει μεταξύ άλλων ότι «με όχημα το Ποτάμι κάποιοι θέλουν να πάνε παντού. Άλλοι σε υφυπουργεία άλλοι σε σίγουρες βουλευτικές έδρες. Και δεν έχουν το θάρρος να φύγουν σιωπηλοί αλλά στολίζουν την επιλογή τους με ψέματα που μας προσβάλλουν», καταλογίζοντας του ότι ζητούσε επανειλημμένα «να πάει το Ποτάμι» είτε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ή ακόμη και στη ΝΔ προκειμένου να μην εξαφανιστεί.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά