Κλείσιμο

Κόντρα Μαξίμου με ΝΔ μετά τις καταγγελίες για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι

Απάντηση στα υπονοούμενα που άφησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με άγνωστο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και άγνωστους συνεπιβάτες, έδωσε το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου έκαναν επιβεβαίωσαν πως ο πρωθυπουργός μετέβη στη γαλλική πρωτεύουσα στις 29 Ιανουαρίου, μετά τη σύνοδο ευρωμεσογειακών κρατών στη Λισσαβόνα, όμως ξεκαθάρισαν πως στόχος της «ολιγόωρης στάσης» ήταν συναντήσεις με τον πρόεδρο της εταιρείας L’Oreal και εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild.

Όπως υποστήριξαν, η εταιρεία καλλυντικών ετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, ενώ η τράπεζα είναι σύμβουλος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους και αντικείμενο της επαφής ήταν η προετοιμασία εξόδου της χώρας στις αγορές.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι τόνισαν ακόμα πως για την επίσκεψη ήταν ενήμερες τόσο η ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι όσο και η γαλλική κυβέρνηση.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ζήτησε τα σχέδια πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από τις 27 έως τις 30 Ιανουαρίου αλλά και λίστα επιβατών.

Οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσαν πως ο κ. Τσίπρας επέστρεψε στην Αθήνα στις 30 Ιανουαρίου. Αν και δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα κατάλογος επιβατών, οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν πως τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου.

ΝΔ: Οικογενειακό ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι με δημόσιο χρήμα

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία σχετικά με την μέχρι πρότινος άγνωστη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, μετά τη σύνοδο των ευρωμεσογειακών κρατών στη Λισσαβόνα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση απορρίπτει την εξήγηση κυβερνητικών κύκλων πως ο πρωθυπουργός μετέβη στη γαλλική πρωτεύουσα ώστε να συναντηθεί με τον επικεφαλής της εταιρείας L’ Oreal και εκπροσώπους της τράπεζας Rothschild, υποστηρίζοντας αντίθετα ότι ο κ. Τσίπρας «προφανώς» συνοδευόταν στο ταξίδι από την οικογένειά του.

«Αν είχε πάει για να δει επενδυτές, θα το είχε ανακοινώσει εκ των προτέρων», επισημαίνει η ΝΔ, ουσιαστικά υπαινισσόμενη πως ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε κυβερνητικό αεροσκάφος και δημόσια χρήματα για οικογενειακή επίσκεψη στο Παρίσι.
Πηγή: skai.gr