Μητσοτάκης: Επανέρχεται το Grexit - Ανάγκη άμεσης πολιτικής αλλαγής

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το αδιέξοδο που σημειώθηκε στο Εurogroup, προειδοποιώντας ότι στο τραπέζι επανέρχεται η απειλή του Grexit, και ζητώντας άμεσα εκλογές.  

Η κυβέρνηση, είπε, οδήγησε τη χώρα σε απολυτό αδιέξοδο με τις καθυστερήσεις, την ανικανότητα , την αναξιοπιστία τις συνεχείς αντιφάσεις της. Έφερε απέναντί μας ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια. Οδήγησε όλους τους εταίρους σε υπερβολικές απαιτήσεις και αφήνει τη χώρα εκτεθειμένη σε μεγάλους κινδύνους, καθώς επανέρχεται η απειλή της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Μια τέτοια εξέλιξη, θα οδηγούσε την κοινωνία, και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους πολίτες, στο χειρότερο εφιάλτη.

«Το λογαριασμό θα το πληρώσουν, και σε αυτή την περίπτωση, όχι οι πλούσιοι, αλλά οι πολίτες που ανήκουν στη φτωχή και τη μεσαία τάξη. Η οικονομία είναι παγωμένη, οι πολίτες υποφέρουν. Ψέματα, αναξιοπιστία, φόροι είναι η παρακαταθή που μάς κληροδότησε ο κ. Τσίπρας. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης και οι εταίροι εχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Όμως σημασία σήμερα έχει να βρεθεί λύση. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι, πάνω από τα δικά του συμφέροντα, βρίσκονται τα συμφέροντα της πατρίδας και του ελληνικού λαού. Αφού δεν μπορεί να τα διαφυλάξει, ας δώσει στους Έλληνες την ευκαιρία να αποφασίσουν για το πώς θέλουν να προχωρήσουν.

«Είμαι έτοιμος. Είμαστε έτοιμοι, να δώσουμε, με αξιόπιστο και αξιοπρεπή τρόπο, το δύσκολο, αλλά καλό αγώνα για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας μας. Εγώ και η ΝΔ. είμαστε έτοιμοι να επιτελέσουμε το καθήκον μας για τη χώρα. Τώρα προτού να είναι αργά», προειδοποίησε ο κ, Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ την Κυριακή 29 και τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

Την Κυριακή θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, η οποία θα γίνει στις 11 το πρωί στην Αποθήκη Δ΄ του Λιμανιού.

Στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση που οργανώνει η Διοικούσα Επιτροπή νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ στο ξενοδοχείο THE MET. Μετά την ομιλία, θα ακολουθήσει η κοπή της βασιλόπιτας.

Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφτεί τον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, καθώς και την πρότυπη μονάδα βιοαερίου από αγελαδοτρόφους στο Κολχικό Λαγκαδά.

Επίσης, θα επισκεφτεί τις μυδοκαλλιέργειες στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.
Στις 6 το απόγευμα, θα πάρει μέρος στην εκδήλωση-συζήτηση του Οργανισμού Ερευνας και Ανάπτυξης "διαΝΕΟσις", του οποίου πρόεδρος είναι ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Στην εκδήλωση που θα γίνει στο ξενοδοχείο THE MET θα μιλήσουν, επίσης, η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Γιάννης Μπουτάρης.
Πηγή: skai.gr