Βούτσης: Εκλογές θα γίνουν το 2019 – Αιχμές κατά του ΔΝΤ

«Όχι» σε διλημματικές καταστάσεις εις βάρος της χώρας μας, που ικανοποιούν και άλλου είδους στοχεύσεις ενόψει εκλογών σε άλλες χώρες, για παράδειγμα στη Γερμανία, λέει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, με συνέντευξή του στο CNN Greece.

Ξεκινώντας από τις απαντήσεις του στο θέμα της αξιολόγησης, ο πρόεδρος της Βουλής δηλώνει πως «είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε αισιόδοξοι, γιατί όλα τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, με κορυφαίο αυτό της υπεραπόδοσης των εσόδων, δείχνουν ότι η εφαρμογή από την πλευρά μας αυτής της συμφωνίας -η οποία έχει και εν μέρει οδυνηρές κοινωνικές επιπτώσεις και οπωσδήποτε εξαντλεί σε έναν βαθμό και το πολιτικό κεφάλαιο της κυβέρνησης- οδηγεί σε συμπεράσματα βάσει των οποίων θα έπρεπε από τον Δεκέμβριο να έχει κλείσει η συμφωνία».

Ενώ με αφορμή τη συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ, επισημαίνει: «Δεν αποδεχόμαστε, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή και την ποιότητα της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οποιαδήποτε διλημματική έκφραση περί Σκύλας και Χάρυβδης, που στήνεται σε βάρος του ελληνικού λαού και των συμφερόντων του και οδηγεί και σε παρατεταμένη υπονόμευση της ίδιας της συμφωνίας που έχει συνομολογηθεί. Αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε σε καμία περίπτωση. ... Δεν αποδεχόμαστε κανενός είδους υποκριτικές εν πολλοίς πιέσεις και διλημματικές καταστάσεις, που έχουν εκτός των άλλων κι ένα προφανή σκοπό εσωκομματικού ακροατηρίου ενόψει του πολιτικού κύκλου των εκλογών σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Αναφέρομαι προφανώς ιδιαίτερα στη Γερμανία».

Και μιας και ο λόγος στη συγκεκριμένη αυτή ευρωπαϊκή χώρα, ο Ν. Βούτσης υπογραμμίζει ότι «η Γερμανία δεν είναι μόνο οι απόψεις του κ. Σόιμπλε. Εγώ περί απόψεων μιλάω. Δεν προσωποποιώ προς τον υπουργό Οικονομικών. Με ενδιαφέρον π.χ. βλέπουμε τις απόψεις του κ. Γκάμπριελ...». Ειδικότερα, καταγράφει, ότι ο αντικαγκελάριος εκτός των θέσεων του στο ελληνικό ζήτημα, «στο οποίο από πλευράς Σοσιαλδημοκρατών στην Ευρώπη έχει υπάρξει μια ουσιαστική μετακίνηση σε πολιτικές εναντίον της λιτότητας, πέραν αυτών έκανε πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις π.χ. για τον ρόλο και τις ευθύνες των ΗΠΑ, σε σχέση με την αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής με τις πολεμικές συρράξεις στη Μέση Ανατολή».

Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος της Βουλής επαναλαμβάνει ότι «εκλογές θα γίνουν το 2019», ενώ για το σενάριο της αριστερής παρένθεσης αναφέρει: «Αυτό το έργο έχει παιχτεί. Έχει κατέβει από τη σκηνή. Δεν έχει πια θεατές. Έχει όλο και λιγότερους». Συνεπώς, εκλογές το 2019, όπως αναφέρει. Και με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, σημειώνει, αν και προσθέτει ότι «είναι όμως μπροστά μας οι εξελίξεις και μπροστά μας είναι οι όποιες διεργασίες γίνουν εκ μέρους και άλλων κομμάτων, που ενδεχομένως μπορεί να αλλάξουν άποψη γύρω από αυτό το ζήτημα». Ωστόσο, όπως διευκρινίζει, «δεν είναι κάτι που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή».

Πηγή: skai.gr