Κλείσιμο

Κεγκέρογλου: 5 εκ. ευρώ μόνο σε μία ΜΚΟ - ερωτηματικά για πρόταξη «ημετέρων»

Το θέμα των αδιαφανών προσλήψεων μέσω ΜΚΟ στις κοινωνικές δομές των Δήμων, που ανέδειξε με ρεπορτάζ του ο ΣΚΑΪ, επαναφέρουν στη Βουλή με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών ο Βασίλης Κεγκέρογλου και η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Οι δύο βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οι δύο βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κάνουν λόγο για προτίμηση «ημετέρων» ΜΚΟ, επισημαίνοντας πως μία συγκεκριμένη έχει προτιμηθεί από έντεκα Δήμους, ενώ επίκειται η ένταξή της σε δέκα ακόμα Δήμους.

Ο προϋπολογισμός για τα έργα της εν λόγω ΜΚΟ, αναφέρουν, ανέρχεται σε 5 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος τριετίας.

Θεωρούν πως η προτίμηση αυτή για τα έργα Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο και Δομή Παροχή Συσσιτίου δεν είναι απλώς συμπτωματική, τονίζοντας πως αμφισβητείται η εφαρμογή αξιοκρατικών κριτηρίων επιλογής.

Η ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών και το αίτημα κατάθεσης των σχετικών εγγράφων έρχεται σε συνέχεια προχθεσινής ερώτησής τους για καταστρατήγηση των κριτηρίων του ΑΣΕΠ και των διαδικασιών που ορίζει ο νόμος για τις προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου σε κοινωνικές δομές των Δήμων, όταν αυτές γίνονται σε σύμπραξη με ΜΚΟ.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν τώρα οι δύο βουλευτές: «η ένταξη μίας μόνο Μ.Κ.Ο. ήδη σε 11 Δήμους (Ασπροπύργου, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Αριστοτέλη, Βισαλτίας, Νάουσας, Χαλκηδόνος, Θέρμου, Ναυπακτίας, Μυκόνου, Ζακύνθου και Αγίου Νικολάου) και η επικείμενη ένταξη της ίδιας Μ.Κ.Ο. σε άλλους 10 Δήμους (Πεντέλης, Ύδρας, Κυθήρων, Τροιζηνίας Μεθάνων, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Αίγινας, Σπετσών, Πόρου, Αλίμου και Ραφήνας-Πικερμίου), δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά ως προς την εφαρμογή αξιοκρατικών κριτηρίων επιλογής».

«Η παραπάνω διαμορφούμενη κατάσταση δημιουργεί ερωτηματικά ως προς την πρόταξη “ημετέρων” κατά την υλοποίηση του προγράμματος», υπογραμμίζουν στην ερώτησή τους και καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν προσκομίζοντας και τα απαραίτητα έγγραφα:

1) Ανταποκρίνεται στην απαίτηση διαφάνειας και αξιοκρατίας η επιλογή μίας μόνο Μ.Κ.Ο. για την υλοποίηση τόσο μεγάλου αριθμού έργων συνολικά σε εικοσιένα (21) Δήμους;

2) Με ποιο τρόπο και με ποια συγκεκριμένα κριτήρια έγινε η αξιολόγηση και η επιλογή Μ.Κ.Ο. για την υλοποίηση του προγράμματος «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών» στους Δήμους Ασπροπύργου, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Αριστοτέλη, Βισαλτίας, Νάουσας, Χαλκηδόνος, Θέρμου, Ναυπακτίας, Μυκόνου, Ζακύνθου και Αγίου Νικολάου, Πεντέλης, Ύδρας, Κυθήρων, Τροιζηνίας Μεθάνων, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Αίγινας, Σπετσών, Πόρου, Αλίμου και Ραφήνας-Πικερμίου;
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά