Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Τρομακτικός ο κυνισμός και η διαπλοκή της κυβέρνησης

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, εστιάζοντας στις εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Οι εξελίξεις στον ΔΟΛ κατέδειξαν τον τρομακτικό κυνισμό της κυβέρνησης, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, καταγγέλλοντας πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν συγκροτήσει το πιο αδίστακτο σχήμα.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως χρησιμοποίησε τις δικαστικές εκκρεμότητες του πρόεδρου του ΔΟΛ Ψυχάρη ώστε να θέσει ως επικεφαλής του Οργανισμού τον πρώην βουλευτή της Κουμουνδούρου Βασίλη Μουλόπουλο, τον οποίο μάλιστα είχε υποδείξει και ως αντιπρόεδρο στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Απαντώντας δε στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα κανάλια δικαίωσε τις προσπάθειες της κυβέρνησης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε αιχμηρά πως ο πρωθυπουργός μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ανώτατο δικαστήριο.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση με τις πράξεις της συνιστά κίνδυνο για τη δημοκρατική ομαλότητα, ενώ τόνισε ότι ποτέ από την αρχή της κρίσης δεν υπήρξε πιο σκοτεινός ορίζοντας για την Ελλάδα.

Η δίκη σας ανευθυνότητα και ο τυχοδιωκτισμός διευκολύνει ακραίες φωνές στην Ευρώπη που θέλουν της Ελλάδα εκτός ευρωζώνης , είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να μην παίξει κανένα παιχνίδι με περαιτέρω αλλαγές στον εκλογικό νομό, προσθέτοντας ότι στους κανόνες της δημοκρατίας είναι η ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας.
Πηγή: skai.gr