Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Θέλετε να κάνετε την Ελλάδα ειδική οικονομική ζώνη

Οξύτατη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να αποτύχει η αξιολόγηση, να μετατραπεί η χώρα σε ειδική ζώνη και στη συνέχεια η ΝΔ να εμφανιστεί ως λευκός Ιππότης σε μια κατεστραμμένη χώρα.

«Η αξιολόγηση θα κλείσει», υποστήριξε ο πρωθυπουργός και θα μείνετε με την απορία στο στόμα και θα συνεχίσετε να ζητάτε εκλογές.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τα επιπλέον μέτρα που ζητούνται, τα οποία η Αθήνα έχει αποτιμήσει σε 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Υποστήριξε επίσης ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα τηλεοπτικά κανάλια δικαιώνει την επιλογή της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και διερωτήθηκε αν ο κ. Μητσοτάκης θα ταχθεί με τους καναλάρχες.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι την σκληρή δουλειά χωρίς φοβικότατα και εξέφρασε την ελπίδα για θετικές εξελίξεις, καλώντας παράλληλα την Τουρκία να προσέλθει στη συζήτηση με το ίδιο πνεύμα.

Μιλώντας για το αγροτικό, ο κ. Τσίπας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση επανεξετάζει τον ΦΠΑ στο κρασί.

Επιπλέον, υπερασπίστηκε όλες τις αποφάσεις της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι πληρώθηκαν το 2016 στους αγρότες 3,7 δισεκ. ευρώ.
Πηγή: skai.gr