Ν.Δ για ΔΟΛ: Η κυβέρνηση είναι ο ορισμός της διαπλοκής με τα ΜΜΕ

Η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε «πυρά» κατά της κυβέρνησης για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΔΟΛ, καταλογίζοντάς της ότι τοποθετεί τοποτηρητή στον Οργανισμό και ότι δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία.

Να σημειωθεί ότι ο ΔΟΛ, με μια πρωτοφανή ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη, αναφέρει πως ο Βασίλης Μουλόπουλος, ο νυν πρόεδρος της εφημερίδας «Αυγή», καλείται να αναλάβει την επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του εκδοτικού συγκροτήματος. Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, ο κ. Μουλόπουλος «απεδέχθη προθύμως την πρόταση».

Σε δήλωσή του, ο κ. Μουλόπουλος επεσήμανε ότι «η τριαντάχρονη θητεία μου στον ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων».


Σε ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η Κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της». Προσθέτει πως η στάση της κυβέρνησης προς τους εκδότες είναι η εξής:


«Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους».
«Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους».
«Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει».

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση «με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της “Αυγής” στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη».

Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι «ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

Τέλος, η Πειραιώς σημειώνει ότι «ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της Κυβέρνησης».


Πηγή: skai.gr