Γεννηματά: Ναι στην στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

Κάλεσμα για συμπόρευση σε όλα τα στελέχη και τις δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά, κατά τον χαιρετισμό της σε γεύμα που παρέθεσε σε πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Παρόντες μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Δημήτρης Ρέππας και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δεν προσήλθαν οι κύριοι Σημίτης, Βενιζέλος, Φλωρίδης και Ραγκούσης και η κα Διαμαντοπούλου.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε πως «είναι ώρα να κάνουν ανάλογο βήμα όλα τα στελέχη και οι δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου που δεν είναι ακόμη μαζί μας, βήμα ενότητας, συσπείρωσης, κοινής δράσης για τη Μεγάλη Κεντροαριστερά».

Η κα. Γεννηματά επιτέθηκε στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς τη ανίκανη, τυχοδιωκτική και επικίνδυνη.

Όπως είπε, «λέμε ναι στη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Λέμε όχι στη δεξιά παλινόρθωση» και υπογράμμισε την ανάγκη να σπάσει «το τεχνητό διχαστικό δίπολο ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί - οπως είπε - παγίδα για τη χώρα και τον λαό.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - αναφερόμενη στη δεύτερη αξιολόγηση - εκτίμησε ότι αυτές τις ημέρες βλέπουμε να εξελίσσεται ένα επικίνδυνο παιχνίδι για το μέλλον της χώρας και των πολιτών. Η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να αγοράσει πολιτικό χρόνο, δεσμεύεται ήδη στους εταίρους και δανειστές μας, για μόνιμο "κόφτη", για μείωση του αφορολόγητου, για νέους φόρους, για νέες μειώσεις στις συντάξεις.

Διεκδικούμε να γίνουμε εμείς το μεγάλο, το προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας που θα επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις στην πατρίδα μας. Που θα επιβάλλει την Εθνική Συνεννόηση και θα εγγυηθεί ότι η πορεία εξόδου από την κρίση θα γίνει πράξη, είπε η κα Γεννηματά σημειώνοντας ότι «προϋπόθεση για να το πετύχουμε είναι η ενότητα να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και τις προσπάθειες μας μέσα από το ΠΑΣΟΚ και μαζί με το ΚΙΔΗΣΟ, την ΔΗΜΑΡ, και τις Κινήσεις Πολιτών στην Δημοκρατική Συμπαράταξη».

«Η ανασυγκρότηση μας θέλει όλους ενωμένους και νομίζω ότι όλοι μαζί θα προχωρήσουμε γιατί αυτό είναι το καλό της παράταξης», δήλωσε εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης (στο Βήμα FM), ερωτηθείς αν μπορεί να υπάρξει συνύπαρξη του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Πηγή: skai.gr