ΣΥΡΙΖΑ: Με την απόφαση του ΣτΕ για τα ΜΜΕ δικαιώνεται η κυβέρνηση

Με την απόφαση του ΣτΕ για την αδειοδότηση δικαιώνονται πλήρως οι προσπάθειες της κυβέρνησης τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επιτέθηκε στη ΝΔ και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΣΥ Ανδρέα Λοβέρδο. Η ΝΔ έκανε λόγο για «ξεκάθαρη νίκη της Δημοκρατίας και ξεκάθαρη ήττα της κυβέρνησης», ενώ ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι «ολοκληρώνεται ο πολιτικός "ενταφιασμός" μιας αντισυνταγματικής απόπειρας».

ΣΥΡΙΖΑ

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, βάζει οριστικό τέλος στην παραφιλολογία που καλλιεργούσε συστηματικά η Νέα Δημοκρατία από κοινού με τους καναλάρχες».

Με την απόφαση, προσθέτει η Κουμουνδούρου, δικαιώνονται πλήρως οι προσπάθειες της κυβέρνησης προκειμένου να μπει τέλος στο καθεστώς πλήρους ασυδοσίας που οικοδόμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για 27 χρόνια. Ένα καθεστώς ασυδοσίας το οποίο είχε μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καναλαρχών και την υπονόμευση του δημοσίου.

Σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα «με τη συγκεκριμένη απόφαση καθίσταται σαφής η ανάγκη να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατό διαγωνισμός για τις άδειες, οι οποίες, βεβαίως, δεν μπορούν να είναι ούτε τζάμπα, ούτε απεριόριστες, όπως ισχυρίζονταν ορισμένοι».

«Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να συντονίσουν τις ενέργειες τους ώστε το ζητούμενο της ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου να γίνει σύντομα πραγματικότητα» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παππάς

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, δήλωσε ότι «η ΝΔ, συνεπής στον ρολό της ως η "Ηχώ των Καναλαρχών", έσπευσε να διαστρεβλώσει την απόφαση του ΣτΕ έτσι ώστε να βολεύει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών-φίλων της. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό».

Υ.Γ: «Ο κ. Λοβέρδος θα ήταν ιδανικός αρχισυντάκτης στην "Ηχώ των Καναλαρχών"», συμπλήρωσε σκωπτικά ο κ. Παππάς.

Πηγή: skai.gr