Κλείσιμο

Τόσκας: Επί Νέας Δημοκρατίας είχαν σημειωθεί περισσότερες επιθέσεις

«Η ΝΔ είναι όμηρος της μικροπολιτικής της και ξεχνάει ότι επί των ημερών της σημειώθηκαν οι περισσότερες επιθέσεις σε σπίτια και καταστήματα στα Εξάρχεια, καθώς και οι περισσότεροι εμπρησμοί αυτοκινήτων»,  απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στις δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια, ποπυ έκανε λόγο για απαράδεκτη και επιδεινούμενη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, ασκώντας δριμύτατη κριτική στη κυβέρνηση που «δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια»: «οι γνωστοί άγνωστοι μπαχαλάκηδες εξακολουθούν να αλωνίζουν στην Αθήνα», κρατώντας αποκλεισμένη την πόλη.

Όσο για τον δήμαρχο Αθηνών, κ. Καμίνη, το υπουργείο σχολιάζει πως ο δήμαρχος «επιλέγει την εύκολη κριτική, αλλά όποτε του έχει ζητηθεί να αναλάβει ευθύνες, το αποφεύγει», Ο κ. Καμίνης είχε κάνει νωρίτερα λόγο για έλλειμμα ασφάλειας στην Αθήνα, ζητώντας την παραίτηση του κ. Τόσκα.

«Η ασφάλεια δεν εξασφαλίζεται ούτε με ιδεοληψίες ούτε με εμπάθεια», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. «Οι συντεταγμένες αντιδράσεις Κικίλια-Καμίνη αναδεικνύουν την όλο και στενότερη σύγκλιση των απόψεών τους. Συστηματικά επικεντρώνονται στο ειδικό προκειμένου να συγκαλύψουν τη γενικότερη εικόνα της ασφάλειας της πόλης. Ο κ. Κικίλιας εμφανίζεται για άλλη μια φορά με επιλεκτική μνήμη και αποφεύγει να ανατρέξει στα γεγονότα επί των ημερών διακυβέρνησης της ΝΔ. Τότε που διαδραματίζονταν εκτεταμένα επεισόδια στην Αθήνα και γινόταν μαζική χρήση δακρυγόνων και βίας, ακόμη και εναντίον γνωστών αγωνιστών σε διαδηλώσεις. Ξεχνούν ότι επί της ΝΔ συνέβαιναν κατ' επανάληψη εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα και οχήματα», τονίζει το υπουργείο.

«Την περίοδο διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταγράφηκαν οι περισσότερες επιθέσεις σε σπίτια και καταστήματα στην περιοχή των Εξαρχείων, όπως και οι περισσότεροι εμπρησμοί οχημάτων στην ίδια περιοχή».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου:

Ανακοίνωση απάντηση στον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη και τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλια, εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή δηλώσεις τους, σχετικά με την ασφάλεια στην πόλη της Αθήνας, που έγιναν μετά τον χτεσινοβραδινό εμπρησμό τριών τρόλεϊ στην οδό Πατησίων.

Το υπουργείο αναφέρει ότι η ΝΔ είναι όμηρος της μικροπολιτικής της και ξεχνάει ότι επί των ημερών της σημειώθηκαν οι περισσότερες επιθέσεις σε σπίτια και καταστήματα στα Εξάρχεια, καθώς και οι περισσότεροι εμπρησμοί αυτοκινήτων, ενώ για τον κ. Καμίνη υπογραμμίζει ότι «επιλέγει την εύκολη κριτική, αλλά όποτε του έχει ζητηθεί να αναλάβει ευθύνες, το αποφεύγει».
Σημειώνεται ότι ο κ. Καμίνης έκανε λόγο για έλλειμμα ασφάλειας στην Αθήνα και ζήτησε την παραίτηση του κ. Τόσκα, ενώ ο κ. Κικίλιας είπε ότι «οι γνωστοί άγνωστοι μπαχαλάκηδες εξακολουθούν να αλωνίζουν στην Αθήνα», κρατώντας αποκλεισμένη την πόλη.

«Η ασφάλεια δεν εξασφαλίζεται ούτε με ιδεοληψίες ούτε με εμπάθεια», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία αναφέρει: «Οι συντεταγμένες αντιδράσεις Κικίλια-Καμίνη αναδεικνύουν την όλο και στενότερη σύγκλιση των απόψεών τους. Συστηματικά επικεντρώνονται στο ειδικό προκειμένου να συγκαλύψουν τη γενικότερη εικόνα της ασφάλειας της πόλης. Ο κ. Κικίλιας εμφανίζεται για άλλη μια φορά με επιλεκτική μνήμη και αποφεύγει να ανατρέξει στα γεγονότα επί των ημερών διακυβέρνησης της ΝΔ. Τότε που διαδραματίζονταν εκτεταμένα επεισόδια στην Αθήνα και γινόταν μαζική χρήση δακρυγόνων και βίας, ακόμη και εναντίον γνωστών αγωνιστών σε διαδηλώσεις. Ξεχνούν ότι επί της ΝΔ συνέβαιναν κατ' επανάληψη εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα και οχήματα. Η ΝΔ είναι η ίδια όμηρος της μικροπολιτικής της αντίληψης περί ασφάλειας και τα στοιχεία την διαψεύδουν: Την περίοδο διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταγράφηκαν οι περισσότερες επιθέσεις σε σπίτια και καταστήματα στην περιοχή των Εξαρχείων, όπως και οι περισσότεροι εμπρησμοί οχημάτων στην ίδια περιοχή.
Η ΝΔ της άκριτης βίας έναντι των πολιτών και της προκλητικής αδιαφορίας για την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος, είναι αυτή που επί σειρά ετών έσπρωχνε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, τόσο στα Εξάρχεια όσο και στη Δυτική Αττική. Επί των ημερών της δεν εφάρμοζαν κανενός είδους αστυνόμευση σε αυτές τις περιοχές. Είναι αυτή που έκλεισε τα μάτια απέναντι στα προβλήματα, δεν έδωσε λύσεις και τώρα εγκαλεί τους άλλους. Σε ό,τι αφορά το δήμαρχο της Αθήνας, συνηθίζει να επιλέγει την εύκολη κριτική, αλλά όποτε του έχει ζητηθεί να αναλάβει ευθύνες, το αποφεύγει. Η ασφάλεια δεν εξασφαλίζεται ούτε με ιδεοληψίες ούτε με εμπάθεια».



Πηγή: skai.gr