Ψηφίζει «παρών» η ΝΔ - Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας αναζητεί συνενόχους

Nα ψηφίσει «παρών» στην oνομαστική ψηφοφορία για τα μέτρα Τσίπρα αποφάσισε η ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξηγεί πως ο πρωθυπουργός αναζητεί συνενόχους. «Ο κ. Τσίπρας, για άλλη μια φορά, παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια» προειδοποιεί με δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.

Με τους πολιτικούς του τακτικισμούς, τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, εγκλωβίζει τη χώρα σε αδιέξοδα και θέτει σε κίνδυνο τις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Αποδεικνύει, ακόμα μια φορά, ότι είναι και ανήθικος και επικίνδυνος.

- Ανήθικος γιατί παρουσιάζει μια εφάπαξ παροχή ως 13η σύνταξη, την ίδια στιγμή που δρομολογεί νέες μεγάλες μειώσεις για τους συνταξιούχους. Την ίδια στιγμή αγνοεί προκλητικά αυτούς που έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από την κρατική στήριξη. Τους μακροχρόνια άνεργους, τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που ζουν σήμερα κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας και δεν πληρώνει τις οφειλές προς τους ιδιώτες.

- Επικίνδυνος γιατί παραγνωρίζει μια αδήριτη πραγματικότητα. Ότι με βάση το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος υπέγραψε, τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται σε συνεννόηση με τους εταίρους μας. Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις ψεύτικες μαγκιές του κ. Τσίπρα, που αλληθωρίζουν στο εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο. Αυτές οι συμπεριφορές δίνουν άλλοθι στις ακραίες φωνές εκτός Ελλάδας να τεντώνουν το σκοινί και να μην επιτρέπουν στη χώρα να πετύχει έναν έντιμο συμβιβασμό.

«Σε αυτή την τυφλή πορεία, ο κ. Τσίπρας να μην ψάχνει να βρει συνενόχους. Οι Έλληνες μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά στηριγμένοι μόνο στην αλήθεια και την ενότητά μας» επισημαίνει.

«Ο κ. Τσίπρας διχάζει την κοινωνία, γιατί δεν αντέχει το βάρος των ευθυνών του. Αν αναζητεί διέξοδο ας το κάνει τουλάχιστον με αξιοπρέπεια και χωρίς να ναρκοθετήσει την πορεία της εξόδου της χώρας από την κρίση. Αρκετή ζημιά έχει ήδη κάνει στην πατρίδα μας» καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.

Η απάντηση του Μαξίμου

«Ο κ. Μητσοτάκης, για μια ακόμη φορά, δίνει τα διαπιστευτήριά του στους δανειστές. Ταυτίζεται πλήρως με το ΔΝΤ και τους ακραίους κύκλους που ζητούν σκληρά μέτρα για την κοινωνία», σημειώνει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τονίζει ότι «η ερώτηση είναι μία και ξεκάθαρη: Θα επιλέξει να στηρίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους;». «Ας έχει, τουλάχιστον, το θάρρος της γνώμης του, και να μην να κρύβεται πίσω από το ΔΝΤ», συμπληρώνει, για να τονίσει πως «όλα τα υπόλοιπα είναι υπεκφυγές...».

Είπαν στον ΣΚΑΪ 

Mιλώντας στον ΣΚΑΪ για τα μέτρα Τσίπρα για την ανακούφιση των χαμηλοσυνταξιούχων, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για προεκλογικό πυροτέχνημα, διευκρινίζοντας πως τα μέτρα αυτά δεν είναι η βέλτιστη επιλογή.

«Όταν είχαμε πει ότι θα ψηφίσουμε την τροπολογία το είχαμε πει καλή τη πίστει πιστεύοντας ότι είχε υπάρξει κάποια συνεννόηση της κυβέρνησης με τους θεσμούς για να μην τεθεί σε κίνδυνο η αξιολόγηση» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Αν όλα τα ελληνικά κόμματα στηρίξουν την πρότασή μας θα χρειαστεί κάποιος να συζητάει για εκλογές;» διερωτήθηκε την Πέμπτη μέσω του ΣΚΑΪ ο Σωκράτης Φάμελλος.

Πηγή: skai.gr