Παρασκευόπουλος για ΧΑ: Κάθε ανθρώπινο ον έχει δικαίωμα αλλαγής στάσης

«Κάθε ανθρώπινο ον, έχει δικαίωμα να αλλάξει στο μέλλον στάση» δηλώνει ο Νίκος Παρασκευόπουλος επιμένοντας ουσιαστικά στη δήλωσή του περί μελλοντικής προσέγγισης με την Χρυσή Αυγή που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και τέως υπουργός Δικαιοσύνης, κάνει λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεων του τονίζοντας ωστόσο πως «η δήλωσή μου πάντως καθόλου δεν αναφέρεται στο παρελθόν».

Ο κ. Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στην Βραδινή της Κυριακής, ανέφερε πως αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό, πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη. Επίσης δήλωνε πως πρέπει να ανοίξει ένας διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας. 

Η ανακοίνωση αναλυτικά

«Νόμιζα ότι η προσήλωσή μου στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις δημοκρατικές αξίες θα απέτρεπε τις παρερμηνείες μιας απλής δήλωσής μου. Αφού όμως, όπως φαίνεται, αυτό χρειάζεται διευκρινίζω: Πιστεύω, ότι κάθε ανθρώπινο ον, έχει δικαίωμα να αλλάξει στο μέλλον στάση. Η φασιστική ιδεολογία δεν είναι θέμα αναλλοίωτου αίματος ή γονιδίων, αλλά κοινωνικοπολιτικό μόρφωμα, που σαγηνεύει αρκετούς. Η δήλωσή μου πάντως καθόλου δεν αναφέρεται στο παρελθόν, στα πεπραγμένα μιας ομάδας που εμφορείται από ναζιστική ιδεολογία, ούτε στα εγκλήματα μελών της που λογοδοτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η ιστορία δεν ξεπλένεται».

"Επαναλαμβανόμενα κρούσματα αθώωσης της ΧΑ"

«Μετά τις επισκέψεις κυβερνητικών βουλευτών στο Καστελόριζο, μαζί με τους ναζιστές Χρυσαυγίτες, ένας ακόμη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να υποστηρίξει ουσιαστικά, ότι πρέπει να υπάρχει σύγκλιση με τη Χ.Α. και να ενθαρρυνθεί η υπαγωγή της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στους θεσμούς της δημοκρατίας» αναφέρει από την πλευρά του το ΚΚΕ για τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου.

«Η ευθύνη γι' αυτά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα αθώωσης της Χ.Α. βρίσκεται στην ίδια την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και άλλων αστικών κομμάτων, που -αν μη τι άλλο- δεν έχουν διδαχθεί κι απ' το γεγονός, ότι ιστορικά η πολιτική κατευνασμού κι ανοχής απέναντι στο ναζισμό, συνέβαλε στο δυνάμωμά του» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Πηγή: skai.gr