Σφοδρή κριτική σύσσωμης της αντιπολίτευσης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό

Οι πρόσφατες εξαγγελίες Τσίπρα βρέθηκαν στο επίκεντρο της σφοδρής κριτικής που δέχτηκε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

«Πόσους ρόλους ακόμα θα υποδυθείτε τελειώνουν οι ρόλοι και τα κοστούμια» αναρωτήθηκε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

«Όλη αυτή η παρουσία γίνεται εξοργιστική, αυτός δεν είναι προϋπολογισμός αλλά απολογισμός ήττας, ένα πικρό ημερολόγιο δυο ετών. Μην μιλάτε για 13η σύνταξη, όταν δεν έχετε δώσει τη 12η. Έχετε τελειώσει στη συνείδηση του ελληνικού λαού», πρόσθεσε η κα Γεννηματά.

«Προς τι η θριαμβολογία» διερωτήθηκε η κυρία Γεννηματά κάνοντας λόγο για αποτυχία δυο στα δυο. «Πήρατε το χειρότερο για τη χώρα που ζητούσε το ΔΝΤ και το χειρότερο που ζητούσαν οι ευρωπαίοι. Αλυσοδέσατε τη χώρα αυτή είναι η αλήθεια και αφήστε τα παραμύθια».

Για μεγάλη κατρακύλα της κυβέρνησης την οποία δεν σταματάει τίποτα» έκανε λόγο ο επικεφαλής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Δεν σας σώζει ούτε ο Κάστρο, ούτε ο Πανάγιος Τάφος, ούτε οι επαφές με τον Ομπάμα ή το Ισραήλ, ούτε τα ψίχουλα από τα ματωμένα πλεονάσματα. Εκτός αν θεωρείτε ότι θα σας διασώσουν τα ταξιδάκια με τους ΑΝΕΛ και του χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο» είπε χαρακτηριστικά ο γγ του ΚΚΕ.

«Γίνατε καλύτεροι από τους δασκάλους σας στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού, αλλά δεν φανταζόμασταν ότι μέσα σε δυο χρόνια θα παίρνατε και πτυχίο» κατέληξε.

«Ημιτελές χριστουγεννιάτικο παραμύθι πως η οικονομία πάει καλά, λεφτά περισσεύουν και μπορούν να μπαίνουν οι συνταξιούχοι στην ουρά για να τα μοιράσουν» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

O επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ωστόσο ότι η πολιτική δεν είναι κάτι σαν το Αϊ BΒασίλη και διερωτήθηκε «Με ποια κριτήρια μοιράζεται αυτά τα χρήματα; Χρωστάτε και στους άνεργους του ιδιωτικού τομέα και στους μακροχρόνια ανέργους, αυτούς που δεν γυρνάτε να κοιτάξετε».

Την εκτίμηση ότι θα έχουμε σύντομα εκλογές διατύπωσε μιλώντας στη Βουλή ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού. Όπως είπε «πόσο μπορεί να κρατήσει μια κυβέρνηση βάζοντας φόρους και μειώνοντας μισθούς και συντάξεις;"

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξαγγελίες Τσίπρα ο κ. Λεβέντης τον κατηγόρησε ότι επιλέγει το δρόμο της σύγκρουσης με τους θεσμούς και αυτό είναι επικίνδυνο. Μάλιστα τον κάλεσε αν έχει κάτι τέτοιο στο μυαλό του να φύγει το γρηγορότερο «γιατί όποιος πρωθυπουργός βγάλει τη χώρα από το ευρώ θα πάει φυλακή».

Παράλληλα ο κ. Λεβέντης επανέλαβε το πάγιο αίτημα της Ένωσης Κεντρώων για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης.
Πηγή: skai.gr