Κλείσιμο

Φλαμπουράρης: Δεν πάμε σε εκλογές - Δεν πήραμε άδεια για τις παροχές

«Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε εκλογές νωρίτερα από τα τρία χρόνια που απομένουν» επισήμανε την Παρασκευή ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

«(Οι παροχές Tσίπρα) ήταν ένα δείγμα, αν παραιτηθούμε και φύγουμε πώς θα δώσουμε και του χρόνου;» διερωτήθηκε, μιλώντας στην ΕΡΤ, και πρόσθεσε ότι «όταν σχεδιάσαμε αυτά τα μέτρα σε καμία περίπτωση δεν σκεφτήκαμε τις πρόωρες εκλογές».

Ο κ. Φλαμπουράρης ξεκαθάρισε ότι «δεν πήραμε άδεια από τους δανειστές, αλλά αυτά που δώσαμε προέρχονται από το περίσσευμα 1 δισεκ. ευρώ και παραπάνω που έχουμε και δεν είχαν δικαίωμα να μας πουν ‘‘όχι’’».

Ο υπουργός διευκρίνισε επίσης ότι το ποσόν των 850 ευρώ της σύνταξης, που λαμβάνεται ως κριτήριο αφορά την καταβαλλόμενη σήμερα σύνταξη. Επίσης, τόνισε ότι τα χρήματα θα καταβληθούν με τις συντάξεις στις 22 Δεκεμβρίου.

Μιλώντας ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τα μέτρα «προεκλογικό χάπενινγκ» διευκρινίζοντας ότι μόνο από την εισφορά υπέρ του ΕΟΠΥΥ που επέβαλε στους συνταξιούχους τον Ιούνιο η κυβέρνηση εισέπραξε 900 εκατ. ευρώ, δηλαδή 300 εκατ. παραπάνω απ’ όσα τους δίνει σήμερα για βοήθημα, ενώ δεν περιλαμβάνονται και οι περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου.
Πηγή: skai.gr