Κυβερνητικό «blitzkrieg» με 5 νομοσχέδια στη Βουλή έως τις 22 Δεκεμβρίου

«Πρόσω ολοταχώς» στις μηχανές της νομοθέτησης βάζει η Βουλή από την επόμενη εβδομάδα και έως τις 22 Δεκεμβρίου, που το κοινοβούλιο θα διακόψει τις εργασίες του για τις εορτές των Χριστουγέννων.

Μέχρι τότε η εθνική αντιπροσωπεία θα κληθεί να ψηφίσει συνολικά πέντε νομοσχέδια, τα οποία θα κατατίθενται με ρυθμούς αστραπής. Δύο εξ αυτών θα ακολουθήσουν τις διαδικασίες του «επείγοντος», το ένα θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί ως «κατεπείγον» και τα άλλα δύο με κανονικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση τα δύο θα είναι πολυνομοσχέδια, και θα περιλαμβάνουν ρυθμίσεις που αποτελούν προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.

Στο ένα εκ των πολυνομοσχεδίων εντάσσονται οι διατάξεις για την επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικού χρήματος, την αποκάλυψη των αδήλωτων κεφαλαίων και το νέο πτωχευτικό κώδικα.

Άλλο νομοσχέδιο θα αφορά σε πολεοδομικές διατάξεις, ενώ το ένα που θα ψηφιστεί με επείγουσες διαδικασίες κατατέθηκε ήδη, και προβλέπει την επέκταση της εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους δήμους όλης της χώρας.

Τέλος, από το χρόνο της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και Θεσμών για τα πρωτογενή πλεονάσματα θα κριθεί η κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου 2017 – 2020.
Πηγή: Nαντίν Χαρδαλιά