ΠΑΣΟΚ για εξαγγελίες Τσίπρα: Φιλανθρωπικές παροχές - ο λαός δεν ξεχνάει

To ΠΑΣΟΚ καταλογίζει στην κυβέρνηση την ρήση, «να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι», σχολιάζοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Εμείς δεν θα πράξουμε ότι ο κ.Τσίπρας, που λοιδορούσε το κοινωνικό μέρισμα που με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ δόθηκε το 2014. Εμείς σεβόμαστε απόλυτα την ανάγκη αυτών που χρειάζονται τα κατά μέσο όρο 380 ευρώ  έστω  και για μια φορά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη.

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «οι πολίτες (και οι χαμηλοσυνταξιούχοι ), πλήρωσαν σε πρόσθετα μέτρα 7,2 δισ. ευρώ λόγω του μνημονίου Τσίπρα την διετία 2015/2016».

Προσθέτει πως «οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχασαν το ΕΚΑΣ (οι μισοί το 2016 και οι άλλοι το 2017) και ότι «το 2017 οι πολίτες (και οι χαμηλοσυνταξιούχοι) θα πληρώσουν 2,4 δισ. περισσότερα σε φόρους και οι συνταξιούχοι θα χάσουν ακόμη 750 εκ ευρώ περίπου».

Το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι «με τους χειρισμούς του κ Τσίπρα έρχονται μέτρα 4,5 δισ. ευρώ ακόμη».

«Άρα οι ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ εφαρμόζουν απόλυτα την λαϊκή ρήση: Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι», συμπληρώνει το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «το άγριο κάψιμο του Λαού μας δεν θα ξεχαστεί με τις προεκλογικού και φιλανθρωπικού τύπου παροχές. Ας είναι βέβαιοι για αυτό», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σχετικά με την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης, η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά είχε καταθέσει την ίδια πρόταση πριν από ένα μήνα στη Χίο, ενώ την πρόταση επανέφεραν με ερώτηση τους προς τον υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις 29/11/2016.
Τέλος, η ανακοίνωση υπογραμμίζει: «Έστω και την τελευταία στιγμή μας άκουσαν».
Πηγή: skai.gr