Τσίπρας: Είμαι χαρούμενος που συνδράμαμε στην αναστήλωση του Πανάγιου Τάφου

Θα μείνει στην ιστορία το έργο της αναστήλωσης και αποκατάστασης του ιερού κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, από επιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσκεψή του.

"Είναι ευλογία που έγινε επί των ημερών σας αλλά κι εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που συνδράμαμε όσο μπορούσαμε. Και πάρα πολύ χαρούμενος είμαι για το πολυτεχνείο και την ανάδειξή του ως ένα από τα κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα με διάσταση διεθνή", ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Πανάγιο Τάφο μαζί με τον Πατριάρχη Θεόφιλο, όπου τους ξενάγησε η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ, καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου, η οποία τους ενημέρωσε για τις εργασίες που γίνονται και τους έδειξε και τα εργαστήρια συντήρησης που λειτουργούν στον Πανάγιο Τάφο.

Στη συνέχεια μετέβη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ιερουσαλήμ, όπου διεξάγονται οι διμερείς συναντήσεις και στη συνέχεια θα ακολουθήσει τριμερής συνάντησης Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ, με τη συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπένιαμιν Νεντανιάχου.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχει και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.
Πηγή: skai.gr